Keri i Netanjahu o mirovnim pregovorima

Izvor: VOA, 15.Dec.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Netanjahu o mirovnim pregovorima

Američki državni sekretar razgovarao je u Rimu sa izraelskim premijerom, dok se palestinski zvaničici zalažu za usvajanje rezolucije kojom bi se okončala izraelska okupacija palestinskih teritorija u sledeće dve godine

Keri i Netanjahu razgovarali su oko tri sata.

Pre susreta sa Kerijem u Rimu, Netanjahu je gnevno odbacio svaki pokušaj da se njegova zemlja primora na takav sporazum.

„U poslednjih nekoliko godina više puta smo odbacili pokušaje >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << nametanja uslova koji su protiv bezbednosnih interesa Izraela i koji nisu u skladu sa uspostavljanjem pravog mira. Nećemo ni ovog puta prihvatiti unilateralni diktat, niti bilo kakve obavezujuće rokove. Dok se islamski terorizam širi svuda u svetu, mi odbacujemo svaki pokušaj da taj terorizam zahvati i našu državu Izrael.“ 

Američki državni sekretar Keri, u međuvremenu odlazi u Pariz radi razgovora sa kolegama iz Francuske, Britanije i Nemačke. On sutra treba da održi razgovore i sa glavnim palestinskim pregovaračem Saebom Erekatom i šefom Arapske lige Nabilom Elarabijem u Londonu.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.