Karadžićev savetnik optužen za genocid

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžićev savetnik optužen za genocid

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su na graničnom prelazu Rača između BiH i Srbije Jovana Tintora (65), nekadašnjeg savetnika Radovana Karadžića. Tintor je uhapšen po optužnici Kantonalnog suda Sarajevo zbog "krivičnog dela genocid, uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika".

On je tokom rata u BiH bio predsednik opštine Vitez, finansijer SDS i savetnik Radovana Karadžića, pa je pominjan i tokom suđenja bivšem predsedniku RS u Haškom tribunal. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rata preselio se u selo Kadina Luka kod Ljiga.

Nekadašnji pomoćnik ministra policije u ratnoj Vladi Republike Srpske, a sada predsednik Udruženja Zavet otadžbini, koje okuplja nekadašnje visoke vojne i policijske oficire Srpske, Milenko Karišik kaže da je optužnica protiv Tintora "smešna".

- Tintor nije bio ni u vojnim ni u policijskim strukturama vlasti, ali je očigledno da se BiH epitet genocida za Srbe deli kao da je bombona. To je samo nastavak projekta da se što više ljudi koji su bili u strukturama vlasti Srpske optuže i osude kako bi se RS proglasila za genocidnom tvorevinom - ističe Karišik.

Dodaje da se pravosuđe BiH u potpunosti stavilo u funkciju "mašine za mlevenje Srba".

- Kao i u Haškom tribunalu, tako i u Sudu i Tužilaštvu BiH postoji jasna tendencija da se "samelju" svi oni koji su učestvovali u odbrani naroda u građanskom ratu. Srbi su za njih očigledno poražena strana koja je izgleda jedina i ratovala, mada su pojedinačni zločini činjeni na sve tri strane - zaključuje naš sagovornik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.