Janša napustio zatvor

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša napustio zatvor

Ustavni sud Slovenije odlučio je da predsednik Slovenske demokratske stranke i bivši premijer Janez Janša izađe iz zatvora.

Ustavni sud je odlučio da se Janezu Janši do konačne odluke privremeno odloži izvršenje presude u predmetu Patria, saopštio je sud, prenosi Beta.

Reagujući na puštanje Janše iz zatvora, premijer Miro Cerar je rekao da će njegova stranka i on lično uvek poštovati odluke suda i zakon.

"Ukoliko odluka Ustavnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude kasnije drugačija od odluke parlamenta, poštovaćemo je i tome se odgovarajuće prilagodili, a sada poštujemo donetu odluku Ustavnog suda", rekao je premijer.

Više stotina simpatizera i članova stranke Janeza Janše okupilo se kasno popodne u Ljubljani pred Vrhovnim sudom, pozdravljajući svog lidera.

Pristalice su Janšu pozdravili transparentima i skandiranjem, izražavajući pritom ogorčenost, kako su istakli "nepravednom presudom" zbog koje je bio u zatvoru, prenosi Hina.

Janša je izjavio da je slovenačko pravosuđe potrebno očistiti od kadrova koji su u vreme komunizma kršili ljudska prava. Rekao je i da u velikom delu slovenačkih medija nema objektivnog izveštavanja.

Janez Janša je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog afere primanja mita pri kupovini oklopnih transportera od finske firme "Patria".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.