Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jun.2015, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispaljena raketa na izraelsku teritoriju

Militanti iz Pojasa Gaze ispalili su u utorak najmanje jednu raketu na Izrael, koja je pala na otvoreno područje nedaleko od nasljenog mjesta u blizini palestinske enklave, saopštili su izraelska vojska i policija.

U prvim izvještajima ne pominju se povrijeđeni ili pričinjena šteta.

Raketni napadi dešavaju se skoro svake sedmice u posljednje vrijeme iz pojasa pod kontrolom Hamasa.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za jučerašnji napad.

Izrael je odgovarao na prethodne raketne napade vazdušnim udarima, ali je vojni portparol sada izjavio da mu nije poznato da je u utorak preduzeta bilo kakva uzvratna akcija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Osveta Izraela: Bombardovana Gaza

Izvor: B92, 24.Jun.2015

Izraelske vazduhuplovne snage gađale su vojnu metu u Pojasu Gaze rano jutros, nekoliko sati nakon što su Palestinci ispalili raketu na južni Izrael..."U odgovoru na napad izraelske odbrambene snage su pogodile lansirnu rampu odakle je raketa ranije ispaljena na Izrael. Pogodak je potvrđen", navodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.