Hrvatski domobranitelji protiv vređanja Srba

Izvor: Mondo, 31.Jan.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski domobranitelji protiv vređanja Srba

Hrvatski ratni veterani smatraju da je ministar Predrag Matić povredio građane srpske nacionalnosti. "Nećemo dopustiti govor mržnje", tvrde domobranitelji.

Foto: Ilustracija

Hrvatski ratni veterani osudili su izjavu ministra Predraga Matića da 200 srpskih specijalaca čeka da ukloni šator veterana u Zagrebu i ocenili da je time povredio građane srpske nacionalnosti.

Predsednik Udruženja specijalne policije Hrvatske Josip Klem rekao je da ratni veterani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neće dopustiti govor mržnje.

"Ovo nije sukob veterana i građana srpske nacionalnosti već sukob i nepoverenje između hrvatskih ratnih veterana i Vlade", naveo je Klem, prenose hrvatski mediji.

Nakon što je objavljena informacija da će policija silom ukloniti šator ratnih veterana u kojem oni više od 100 dana protestuju, Matić je juče izjavio da 200 srpskih specijalaca čeka u podrumu ministarstva da izvrši taj nalog.

Predsednik Zbora gardijskih brigada Ante Deur ističe da neće dopustiti sukob veterana i policije.

Hrvatski ratni veterani više od stotinu dana protestuju u šatoru pred resornim ministarstvom u Savskoj ulici u Zagrebu i traže smenjivanje ministra Predraga Matića i njegovih dvoje saradnika.

Čelnike Ministarstva optužuju da nisu napravili ništa da bi zaštitili njihova prava.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.