Hrvatska: Više od 5.000 firmi ne plaća svoje radnike!

Izvor: BKTV News, 29.Jul.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Više od 5.000 firmi ne plaća svoje radnike!

Na “crnoj listi” nalazi se 5.620 firmi i 1.418 poslodavaca. Kako kažu u Vladi Hrvatske, rezultati ovakvog postupka su odlični.

Ministarstvo rada i penzionog osiguranja i Poreska uprava objavili su listu na kojoj se nalazi 5.620 firmi i 1.418 poslodavaca u Hrvatskoj koji ne isplaćuju plate svojim radnicima. Nakon objave liste, čak 311 firmi i 17 poslodavaca isplatilo je sve zaostatke i plate za 2.500 radnika.
”Rezultati objave “crne liste” preduzetnika koji ne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << isplaćuju plate su izvrsni. Da nije bilo te liste, radnici verovatno ne bi dobili plate ili bi ih dobili kasnije”, ocenio je danas ministar rada i penzionog osiguranja, Mirando Mrsić.
Kako je dodao Mrsić, neisplaćivanje zarada je veliki problem u Hrvatskoj, za razliku od EU, gde se, ako određena firma ne isplati tri plate, pokreće postupak stečaja ili predstečajne nagodbe.
Potpredsednik Vlade zadužen za privredu, Branko Grčić, rekao je da u vladi razmišljaju i o objavi “bele liste”, odnosno listu kompanija koje redovno ispunjavaju sve obveze prema državi. Takođe, razmišlja se da se tim kompanijama obezbedi određeni povlašćeni status.
Izvor: Jutarnji.hr
The post Hrvatska: Više od 5.000 firmi ne plaća svoje radnike! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.