Bore se za makedonsku zastavu - u Makedoniji

Izvor: Mondo, 17.Feb.2013, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bore se za makedonsku zastavu - u Makedoniji

Meštani struškog sela Misleševo istakli su danas makedonsku zastavu na 25-metarskom jarbolu, uprkos zabrani vlasti Opštine Struga.

Zastava je podignuta uz pevanje patriotskih pesama i himnu Makedonije.

Meštani su zapretili da će makedonske zastave istaći na svim kućama u selu, ukoliko inspektori pokušaju da uklone njihovu zastavu, javili su skopski mediji.

"Makedonskom narodu želimo da kažemo da živimo u Makedoniji i da smo ponosni na makedonsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zastavu koja treba da se vijori na makedonskoj teritoriji“, izjavio je predsednik Mesne zajednice Misleševo Strezo Jovčevski.

Meštani ovog struškog sela odlučili su da podignu makedonsku zastavu, budući da se u svim selima sa albanskim stanovništvom na području opštine Struga vijore albanske zastave.

Opština Struga donela je nedavno rešenje da se obustavi izgradnja i da se sruši postament za zastavu, pozivajući se na formalno opravdanje da je izgrađen bez dozvole.

Većinsko stanovništvo u Strugi, gradiću na jugozapadu Makedonije, je albansko. Lokalna vlast je u rukama najveće partije makedonskih Albanaca – Demokratske unije za integraciju, koja je koalicioni partner vladajućem VMRO-DPMNE na republičkom nivou.

(Srna, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Podigli makedonsku zastavu uprkos zabrani

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2013

SKOPLJE - Mještani struškog sela Misleševo istakli su danas makedonsku zastavu na 25-metarskom jarbolu, uprkos zabrani vlasti opštine Struga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.