Borci na čelu kolone

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2016, 03:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borci na čelu kolone

Već treću nedelju ne jenjavaju masovni antivladini protesti ulicama Skoplja i drugih gradova Makedonije izazvani odlukom šefa države Đorđa Ivanova da pomiluje političare, među kojima je najviše članova rukovodstva vladajuće VMRO- DPMNE, a i njen lider Nikola Gruevski, protiv kojih Specijalno javno tužilaštvo vodi istragu zbog kriminala.

Građanima su se sada pridružili i borci, koji su stali na čelo kolone. Oni su ispred sebe nosili ogroman transparent na kome je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pisalo "Savez boraca Makedonije", a ispred najvišeg zakonodavnog doma poslali su jasnu poruku da se ni oni ne slažu sa politikom kriminalizovane vlasti, već se zalažu za pravdu i slobodu.

Učesnike "šarene revolucije", u organizaciji građanskog pokreta Protestujem nije pokolebalo ni hladno vreme, ni jaka kiša da na ulicama Skoplja po 12. put zaredom zatraže ostavku predsednika Ivanova i odlaganje izbora zakazanih za 5. jun. Demonstranti su nosili i bedževe sa likom funkcionera novoformirane stranke Levica, Zdravka Saveskog i Vladimira Kunovskog, kojima je sud odredio kućni pritvor zbog navodnog učestvovanja u demoliranju kancelarije predsednika Makedonije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.