BiH vratila 40 imigranata Srbiji

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH vratila 40 imigranata Srbiji

Sarajevo -- Grupa od 40 ilegalnih migranata iz BiH je u pratnji pripadnika Službe za poslove sa strancima vraćena u Republiku Srbiju.

Ministarstvo bezbednosti BiH saopštilo je da je reč o državljanima Avganistana, Somalije i Alžira koji su sredinom prošlog meseca otkriveni u šumi nedaleko od Banjaluke.

Oni su u zaseok Gajići kod Banjaluke dovezeni kamionom i ostavljeni u šumi uz tvrdnju vozača da su stigli u Hrvatsku. Prethodno su boravili u azilantskim centrima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Banji Koviljači i Bogovađi kod Valjeva.

U Srbiju su vraćeni po osnovu Sporazuma o readmisiji, pošto su u BiH i došli sa teritorije te susedne zemlje gde su već zatražili azil.

"Krajnji cilj ove grupe ilegalnih migranata bile su zemlje Evropske unije", navodi Ministarstvo bezbednosti BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grupa od 40 ilegalnih imigranata vraćena iz BiH u Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2012

Grupa od 40 ilegalnih migranata iz BiH danas je u pratnji pripadnika Službe za poslove sa strancima vraćena u Republiku Srbiju. Ministarstvo bezbednosti BiH saopštilo je da je reč o državljanima Avganistana, Somalije i Alžira koji su sredinom prošlog meseca otkriveni u šumi nedaleko od Banjaluke. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.