Izvor: B92, 02.Jul.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Atlantik" sada drugi po snazi u HR

Zagreb -- Preuzimanjem Droge Kolinske, hrvatska Atlantik grupa postala jedna od najvećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj Europi, s prihodom od 600 miliona evra.

Ujedno, to je i gotovo revolucionarni pomak u ekonomskim odnosima dve susedne države - Hrvatske i Slovenije, piše "Jutarnji list".

Ovo je prvi put da neko iz Hrvatske u Sloveniji preuzima proizvodnu kompaniju koja je snažan brend, čijih se proizvoda dobro sećamo još iz vremena bivše države. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Atlantik grupu sada čini 4.300 zaposlenih te jedan od najsnažnijih portfelja proizvoda široke potrošnje s vodećim brendovima iz vlastite proizvodnje kao što su Cedevita, Argeta, Barcaffe, Grand Kafa, Cockta, Smoki i Multipower, zajedno s globalnim liderima - Wrigley, Ferrero, Hipp i Johnson&Johnson, koje kompanija distribuira na području regiona.

Atlantik je na domaćem terenu novom akvizicijom jednim potezom pretekao Podravku koja je prošlu godinu završila s prihodom od 530 miliona evra i postao druga najjača prehrambena kompanija u Hrvatskoj, nakon zasad nedostižnog Agrokora Ivice Todorića koji s više od 40.000 zaposlenih i godišnjim prihodom iznad dve milijarde evra danas još uvek zapravo nema pravog konkurenta na hrvatskom tržištu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD razmatra ulaganje u Atlantik grupu

Izvor: S media, 02.Jul.2010

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra mogućnost ulaganja 70 miliona evra u Atlantik grupu koje bi taj vodeći hrvatski proizvodjač i distributer robe široke potrošnje iskoristio kod preuzimanja slovenačke Droge Kolinske...Atlantik grupa preuzima Drogu Kolinsku, čiji deo u Srbiji su...

Nastavak na S media...

SRBIJA POSTAJE MEKA ZA STRANE INVESTICIJE

Izvor: Kurir, 03.Jul.2010, 09:47

BEOGRAD - Srbija postaje meka za investicije!..Uporedo sa vešću da je „Drogu Kolinsku“, u okviru koje posluje veliki broj srpskih kompanija, kupila hrvatska „Atlantik grupa“ za 382 miliona evra, iz Ljubljane stiže nova senzacionalna vest: „Gorenje“ seli svoju kompletnu proizvodnju bojlera...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.