Vlado Kreslin i Vlatko Stefanovski predstavili zajedničku pesmu Sami naši

Izvor: Story, 03.Feb.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlado Kreslin i Vlatko Stefanovski predstavili zajedničku pesmu Sami naši

Vodeći slovenački kantautor Vlado Kreslin je na novom singlu Sami naši sarađivao sa gitarističkim virtuozom Vlatkom Stefanovskim. U njoj govori o emotivnim susretima sa bivšim Jugoslovenima rasutim po svetu.

Vlado Kreslin, Arsen Dedić, Dražen Vrdoljak i Drago Mlinarec, foto: Privatna arhiva

Kreslinov senzibilitet i lakoća kojom je lirski pristupio 'malom' čoveku u tuđini, u sinergiji sa specifičnim i prepoznatljivim gitarističkim stilom Stefanovskog, doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << su do toga da pesmu u Sloveniji nazivaju himnom.

Sami naši je Vlado počeo da snima pre dve godine u Skoplju u studiju Vlatka Stefanovskog, ali je nedavno završena s Galom Gjurinom koji je snimio sve ostale instrumente i obavio produkciju. Kaval je odsvirao cenjeni bugarski muzičar Teodosij Spasov. Muziku i tekst je napisao Kreslin, a aranžman uradio Gal Gjurin. Pesma je na najnovijem Kreslinovom disku Če bi midva se kdaj srečala koji je izašao krajem prošle godine.

Kreslin je poznat po mnogobrojnim saradnjama s vrhunskim imenima kao što su Indexi, Rade Šerbedžija, Vlada Divljan, Neno Belan, Lidija Bajuk, Parni valjak, Šajeta, Severa Gjurin, Mary Coughlan i Damir Imamović. Minuli rad mu je zabeležen na izdanju Umjesto koga roža cveti sa prepevima najvećih pesama na hrvatski jezik.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.