Turneja predstave Sestre po oružju na Novom Zelandu

Izvor: Story, 01.Okt.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turneja predstave Sestre po oružju na Novom Zelandu

Predstava koja predstavlja esej u pokretu o Prvom svetskom ratu, 4. oktobara kreće na turneju na Novi Zeland.

Predstava Sestre po oružju, Foto: Promo

Nakon uspešno odigrane premijere u Beogradu i reprize predstave u Novom Sadu, prva novozelandsko - srpska koprodukcija Sestre po oružju, koja je rezultat jednogodišnjeg projekta Žene na frontu, kreće 4.oktobra na gostovanje na Novi Zeland.

Predstava, koja je esej u pokretu o Prvom svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << ratu, će se igrati više puta na  Dunedin Art Festivalu, na Otago Zalivu i na Festivalu Nelson, u Nelsonu.

Esej u pokretu je nova forma scenskog izraza prvi put realizovan u predstavi Priče hleba i krvi, Sanje Krsmanović​ Tasić, koji je i osnova i ove predstave.

Umetnici iz Beograda, Sanja Krsmanović Tasić, rediteljka i glumica predstave, glumac i kompozitorJugoslav Hadžić i Anastasia Tasić, pevačica i glumica, će svoj boravak na Novom Zelandu završiti u Velingtonu, gde će se svoja iskustva razmeniti sa umetnicima ovog grada.

Predstava je imala odličan prijem kod publike 15.BITEF Polifonije, gde se nakon premijere 24. septembra odigrao i razgovor autora sa Borisom Čakširanom.

Projekat je realizovan uz pomoć Creative New Zealand fonda i Ministarstva kulture Republike Srbije, uz pomoć i saradnju Bitef Teatra, Udruženja dramskih umetnika Srbije i Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM-a.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.