Showcase mladih srpskih džez nada na 31. Beogradskom džez festivalu!

Izvor: Story, 07.Okt.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Showcase mladih srpskih džez nada na 31. Beogradskom džez festivalu!

Sa ponosom predstavljamo “Showcase mladih srpskih džez nada” 28. oktobra u sali Amerikana Doma omladine Beograda, kao uvodni događaj 31. Beogradskog džez festivala!

Jedinstvena prilika da se uverimo u talentovanost ovdašnjih sastava i uporedimo je sa svetskim imenima koja ćemo slušati na ovogodišnjem festivalu, koji se od 28. oktobra do 1. novembra odvija pod sloganom “Budućnost džeza”. Uz dva beogradska sastava koja predstavljaju ekskluzivno svoje nove albume – >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Hashima i Naked, bubnjar Vladimir Kostadinović sa svojim bendom predstavlja našu uspešnu džez dijasporu!

Ulaznice za ovaj trostruki džez program su u prodaji preko EVENTIM mreže, po specijalnoj promotivnoj ceni od 500 dinara.

SAVE THE DATE: U petak, 9. oktobra od 11h u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda biće održana konferencija za medije na kojoj će biti objavljen kompletan program 31. Beogradskog džez festivala. Uskoro više informacija o govornicima i zvaničan poziv!

Hashima


Opisujući mladi beogradski sastav Hashima, američki kritičar Tomas Konrad je primetio da oni “predstavljaju nesvakidašnje ušće klasicizma, balkanskih folk formi, avangardne lomljave i lirizma”. Među muzičkim inspiracijama izdvajaju Vejna Šortera, Vasilija Mokranjca, Igora Stravinskog, improv, rok i folklor. Poetiku crpe i iz evropskog umetničkog filma i književnosti, koji se sublimno prepliću sa tkivom autorske muzike dajući joj programski karakter.

Naked

Sastav Naked ostvaruje fuziju globalnih ritmova, balkanske muzičke tradicije i fri-džeza. Mešavina folklornog nasleđa i slobodne improvizacije vodi bend na putovanje i potragu za vlastitim muzičkim identitetom. Grupa je dosad objavila tri albuma, ostvarujući zavidan uspeh na brojnim pozornicama u zemlji i u inostranstvu. Debi album „Noyz“ objavili su u sopstvenoj režiji, 2007. godine, da bi već za sledeće izdanje interes pokazala madjarska produkcija NarRator Records.

Vladimir Kostadinović „Mindedness“

Vladimir Kostadinović, kompozitor i bubnjar, rođen je u Kovinu. Zvanje mastera stekao je na Džez akademiji u Gracu, 2009. godine. Potom je osnovao internacionalni kvartet (Džimi Grin – saksofon, Deni Griset – klavir, Met Bruer – bas) sa kojim je snimio debi album „Course of Events“, sa autorskim numerama u stilu neo bapa. Dobitnik je nagrade za najboljeg bubnjara na takmičenju Tuscia in jazz 2008 Jimmy Woode competition. Osim u Austriji, deo vremena provodi u Njujorku, gde redovno nastupa sa različitim postavama. Sarađivao je sa brojnim uglednim džez umetnicima, među kojima su: Kevin Hejs, Antonio Farao, Beni Golson, Duško Gojković, Gregori Porter, Bob Mincer, Vinsent Hering, Flavio Boltro, Fric Pauer, Til Brener, Filip Nikrin, Hari Sokal, Marćin Vasilevski.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.