Raša Popov: Sramota me je i ponižen sam

Izvor: Story, 19.Nov.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raša Popov: Sramota me je i ponižen sam

Nekoliko nedelja nakon što su tri maloletnika napala Rašu Popova (81) na ulazu u njegovu zgradu, dečiji pisac i novinar odlučio je da napad javno prokomentariše.

Raša Popov, foto: Luka Šarac

Naime, tri maloletnika starosti 10 i 11 godina, napala su pisca dok se vraćao sa Sajma knjiga, zahtevajući od njega novac i nazivajući ga pogrdnim imenima.

Iako tom prilikom Raša Popov nije pretrpeo fizičke povrede, tvrdi da se oseća poniženo jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << život posvetio pisanju za decu, a onda u starosti doživi da ga deca napadnu.

- Čim su me videli odmah su krenuli za mnom, kao vučjaci oko zeca i opkolili me. Vidi se da je to razrađena tehnika pljačkaškog napada. Pratili su me skroz do mog stana i pokušali su da mi upadnu u stan. To je ono najstrašnije- priča potrešeno Raša Popov za StudioB.

Nakon što im je ponudio nešto sitnine koje je imao sa sobom, dečaci su počeli da negoduju tražeći papirni novac, nazivajući ga starkeljom.

- Ne bih ja o ovome govorio, mene je sramota i to je žalosno. Ali radim to da bi javnost shvatila da smo mi stari ugroženi u Beogradu. Oboleo sam od paranoje zvane Beograd- nastavlja književnik.

Izvršioci napada od ranije su poznati policiji, imaju preko 300 prekršajnih prijava za napade na trudnice i stare ljude, a do sada nisu zadržavani u policiji jer imaju manje od četrnaest godina.

Do sada su u okolini piščeve zgrade napali njegovog komšiju u pokušaju da mu otmu sat, ali i baku koja je pretrpela moždani udar.

- Mene su stalno pitali koliko je sati i ja gledam na sat, ali moj sat je puknut. Šta će im puknut sat- zaključuje Raša.

Iako ga je ovaj događaj poremetio, Raša Popov završava četvrtu knjigu bajki, na radost svih koji su odrastali uz njegove priče i televizijske emisije.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.