Pala kiša u Srbiji, a noćas će pasti i...

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala kiša u Srbiji, a noćas će pasti i...

Ovo će biti veče za pamćenje!

Dugo smo čekali ovo osveženje u vidu kiše i pada temperature, ali to nije sve što će nam "stići sa neba" 12. avgusta.

Noć pred nama obeležiće i meteorska kiša ili Perseidi.

Zvezde padalice, zapravo sitno kamenje, grudve leda i prašine, "zasuće nas" u vidu svetlosnog spektakla, a astronomi predviđaju da će ih biti i do stotinu u jednom satu.

I nemojte da vas to plaši - takvi događaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su redovni u julu i avgustu, kada naša planeta prolazi kroz rep komete koja kruži oko Sunca.

Na žalost, nisu svi stanovnici Zemlje u stanju da vide taj nebeski spektakl, već samo oni koji ne žive u gradovima (gde gledanje ometa osvetljenje).

Inače, meteorska kiša može da se vidi golim okom, nije potrebna nikakva dodatna oprema, ali je potrebno strpljenje i udoban položaj iz kojeg ćete nekoliko sati gledati u nebo.

Nego, da vas pitamo - da li ste od onih koji zamisle želju kada vide zvezdu padalicu?

Pogledajte fotografije:

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.