PREMINUO TEKSTOPISAC I PRODUCENT DŽERI REGAVOJ

Izvor: Kurir, 19.Jul.2011, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO TEKSTOPISAC I PRODUCENT DŽERI REGAVOJ

NJUJORK - Američki muzički producent i tekstopisac Džeri Regavoj, koji je radio sa slavnim imenima poput Dajane Ros i Dion Vorvik, umro je u Njujorku u 80. godini od posledica moždanog udara.

Regavoj je poznat i po pesmama koje je pisao za Rolingstonse, Dženis Džoplin i Elvisa Prislija.

Među njegovim najpoznatijim hitovima su pesme "Time Is On My Side" iz 1964. koju su izvodili Rolingstonsi i "Piece of My Heart" iz 1967. koju je prvobitno napisao za soul pevačicu Ermu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Frenklin, a s kojom se godinu dana kasnije Dženis Džoplin proslavila.

Među muzičarima koji su, takođe, snimili Regavojeve pesme su i B. B. King, Luis Džordan, Dasti Springfild i Areta Frenklin.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Džeri Ragovoj autor pesama za Roling Stonse

Izvor: Beta, 20.Jul.2011, 12:38

NJUJORK, 20. jula 2011. (Beta) - Američki tekstopisac Džeri Ragovoj, koji je pisao pesme za "Roling Stonse", Dženis Džoplin i Elvisa Prislija, umro je u 81. godini, javio je Bi-Bi-Si...Ragovoj je umro prošle nedelje, u bolnici u Njujorku, od komplikacija posle moždanog udara...Medju njegovim...

Nastavak na Beta...

Umro kompozitor hitova Rolingstonsa i Dženis Džoplin

Izvor: Danas, 20.Jul.2011

Džeri Ragovoj, kompozitor čije su pesme proslavili Rolingstonsi, Dženis Džoplin i drugi muzičari, preminuo je u 80. godini života, u Njujorku, posle srčanog udara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.