Ovako se priprema najukusniji bešamel sos

Izvor: Story, 05.Okt.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako se priprema najukusniji bešamel sos

Bešamel se koristi u pripremi brojnih pikantnih jela, ali i kao osnova za druge sosove

Kombinacijom putera, mleka, brašna i začina dobija se kremasti bešamel sos koji se koristi u pripremi lazanja, raznih pasta ili povrća. Bešamel služi i kao osnova za pripremu drugih sosova. Ovaj osnovni recept možete obogatiti začinima po želji, a veoma je ukusan ako se doda i sir. Ovaj recept preuzet je sa sajta Stvarukusa

Za pripremu bešamela vam je potrebno 70 g maslaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << 30 g brašna, 800 ml mleka, 2 kašičice soli, 1/2 kašičice muskatnog oraščića.

Zagrejte maslac na srednjoj temperaturi dok se ne otopi. Dodajte brašno i mutite dok ne dobijete glatku masu. Kuvajte sos na srednjoj temperaturi oko 6-7 minuta, dok ne poprimi svetlu boju zlata.

U međuvremenu, u posebnoj posudi zagrejte mleko do tačke ključanja (ali ne dozvolite da počne da vri). Smesi sa maslacem dodajte postepeno, šolju po šolju, vrućeg mleka uz neprekidno mešanje. Neka sos počne da ključa, kuvajte 10 minuta konstantno mešajući. Dodajte so i oraščić i ostale začine po želji.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

ZA SAVRŠENA JELA: Ovako se priprema najukusniji bešamel sos

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015, 11:57

Bešamel se koristi u pripremi brojnih pikantnih jela, ali i kao osnova za druge sosove...Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa..Kombinacijom putera, mleka, brašna i začina dobija se kremasti bešamel sos koji se koristi u pripremi lazanja, raznih pasta ili povrća. Bešamel služi i kao osnova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.