Milan Kalinić i Danijela Amidžić čestitali Snupiju rođendan (FOTO)

Izvor: Story, 10.Avg.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Kalinić i Danijela Amidžić čestitali Snupiju rođendan (FOTO)

Ovog vikenda kod Terazijske česme svi prolaznici su imali prliku da se fotografišu sa omiljenim junacima iz filma Snupi i Čarli Braun - film o Klinjama 3D i tako osvoje velikog plišanog Snupija.

Ovaj Snupijev karavan, kreiran povodom Snupijevog rođendana i filma koji stiže u novembru, biće postavljen još danas kod Terazijske česme, sledeći vikend posetiće Kragujevac (ulica Kralja Petra I), a nakon toga i Niš.

Milan Kalinić i Danijela Amidžić su >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << veliki fanovi Snupija, pa su povodom toga Snupiju napravili čestitku za rođendan.

Snupi je jedan od glavnih likova u stripu Klinje (Peanuts) autora Čarlsa M. Šulca. Prema nizu stripova od 7. avgusta do 10. avgusta 1968. godine, Snupijev rođendan je 10. avgusta!

Šulc je prvobitno planirao da ga zovu Sniffi
, ali je saznao da je naziv korišćen u drugom stripu. A onda je promenio ime simpatičnog bigla u Snupi. Ime se prvi put pojavilo u stripu 10. novembra 1950. godine.

U ranim danima, nije bilo jasno ko je Snupijev vlasnik. Na kraju se pokazalo da Snupi živi u dvorištu Čarlija Brauna i da je on odgovoran za njegovu hranu. U stripu, Snupi ima male prijatelje ptice, od kojih je najodaniji Vudstok.

Tokom godina, Šulc je postepeno Snupiju dao osobine koje više podsećaju na čoveka nego na psa. Snupi voli pivo i picu, mrzi slatkiše sa kokosom, klaustofobičan je u visokoj travi i užasno se plaši ledenica.

Jedan od njegovih hobija je da čita epski roman Lava Tolstoja Rat i mir. Snupi ume da uhvati sapunicu, a može da čuje kada neko jede kolačiće na daljinu, ili čak ako skida koru od banane. Najviše voli da odigra srećan ples koji posebno iritira Lusi, koja misli da niko ne može da bude toliko srećan. Jedina stvar koja ga uznemirava je nedostatak večere. I naravno, kao svi psi – mrzi mačke.

Snupi je svoje misli verbalizovao čitaocima prvi put 27. maja 1952. godine.

Snupijeva mašta je uvek bila neverovatna! Koristio je alter ego brojinih likova, a od 1965. godine se pojavljuje kao leteći as I svetskog rata, koji je ostao u sećanju brojnoj deci. Kada se pretvara u ovu ličnost, Snupi stavlja naočare, leteću kacigu i maramu, i penje na vrh svoje kućice. A imaginarnog neprijatelja naziva Crvenim Baronom. Njegova mašta je išla još dalje  - tvrdio je da je prvi bigl na Mesecu.

Pored Snupija, detinjstvo brojnih generacija obeležili su i drugi junaci stripa. Veselu družinu čine još i Čarlijeva sestra Seli Braun, Lusi, Lajnus van Pelt (najpoznatiji po svom plavom ćebencetu), ptičica Vudstok (Snupijev ljubimac koji najviše voli da spava na njegovom nosu), Frenklin i Pepermint Peti.

Zanimljivost koja prati dugometražni animirani film Snupi i Čarli Braun - film o Klinjama 3D, koji u bioskope širom zemlje stiže od 5. novembra, je činjenica da su ga producirali upravo sin i unuk Čarlsa Šulca – Kreg i Brajan Šulc. Reditelj filma je Stiv Martino (reditelj četvrtog nastavka animiranog filma Ledeno doba: Pomeranje kontinenata 3D).

Na ovom linku pogledajte uputstvo kako da nacrtate Snupija za nekoliko sekundi.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Prvi bigl na Mesecu

Izvor: Danas, 10.Avg.2015

Rođendan najpoznatijeg bigla na svetu - Snupija, proslavljen je juče u Beogradu. Tokom proteklog vikenda kod Terazijske česme svi prolaznici su imali priliku da se fotografišu sa omiljenim junacima iz filma "Snupi i Čarli Braun - film o Klinjama" i tako osvoje velikog plišanog Snupija, a ovaj Snupijev...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.