Merdok neće Klarksona, Rusi ga žele

Izvor: Politika, 26.Mar.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merdok neće Klarksona, Rusi ga žele

Ruska televizija Zvezda nudi posao otpuštenom voditelju emisije „Top gir”, a nagađa se da bi mogao da ga angažuje i američki „Netfliks”

Voditelj emisije „Top gir” koji je dobio otkaz na Bi-Bi-Siju zbog napada na kolegu može da očekuje znatno veću zaradu od milion funti godišnje, koliko je dobijao do sada, jer se komercijalne mreže utrkuju da ga pridobiju. Među njima ipak nije imperija Ruperta Merdoka, iako je medijski magnat odluku britanskog javnog servisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da otpusti Klarksona opisao kao „glupu”.

Njegova televizija Skaj, prema pisanju britanskih medija, povukla se iz trke da angažuje Klarksona jer se šefovi plaše da bi mogao da ih uvuče u neki novi skandal.

Nagađa se da bi mogao da ga angažuje „Netfliks”, američka kompanija za prenos sadržaja preko interneta. Budući da oni ne zavise od oglašivača mogli bi da daju odrešene ruke voditelju poznatom po tome što nema dlake na jeziku.

Bi-Bi-Si želi da zadrži Džejmsa Meja i Ričarda Hamonda u „Top giru”, ali su obojica nagovestili da otkaz Klarksonu znači i kraj njihovih karijera na ovoj mreži, jer „idu u paketu”.

Britanski tabloidi pišu da je komercijalni kanal Aj-Ti-Vi spreman da ponudi Klarksonu 10 miliona funti za transfer.

Ruska televizija Zvezda, koju vodi ministarstvo odbrane, već mu je zvanično ponudila posao. Stanica bliska Vladimiru Putinu pozvala ga je u pismu objavljenom na svom sajtu da u aprilu dođe u Moskvu da utanače detalje dogovora ukoliko je zainteresovan da vodi emisiju o automobilima.

U međuvremenu, Klarkson bi mogao da bude uhapšen zbog napada na producenta kome je rasekao usnu. Policija Severnog Jorkšira tražila je od Bi-Bi-Sija izveštaj o incidentu koji se dogodio u luksuznom hotelu posle snimanja emisije i rekla da će preduzeti mere ukoliko proceni da je potrebno.

J. J. K.

objavljeno: 27.03.2015.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

TOP GIЯ Rusi nude posao Džeremiju Klarksonu

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 12:17

Ruska televizija u vlasništvu ministarstva odbrane ponudila je posao bivšem voditelju popularne britanske emisije o automobilima "Top Gir" (Top Gear) Džeremiju Klarksonu, koji je ove nedelje dobio otkaz...Bi-Bi-Si (BBC) je saopštio u sredu da neće biti obnovljen ugovor voditelju "Top gira" Klarksonu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.