Mačo muškarci - životno ugroženi

Izvor: Mondo, 02.Maj.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačo muškarci - životno ugroženi

Istraživanje je pokazalo da takozvani mačo muškarci imaju kraći životni vek od onih koji sebe ne svrstavaju u tu kategoriju.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Istraživanje Ratgers Univerziteta je pokazalo da muškarci koji sebe doživljavaju kao "mačo" ređe odlaze kod lekara, od onih koji sebe tako ne doživljavaju.

Takođe, oni biraju lekare muškarce, umesto žene, verujući da su oni bolji stručnjaci.

Ono što je najopasnije za njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zdravlje je činjenica, pokazalo je istraživanje, da nisu sasvim iskreni kada odu kod doktora, ne opisuju simptome detaljno i otvoreno, često se stide da kažu da im nije dobro i da im treba pomoć.

Oni veruju da uvek, u svakoj situaciji moraju da budu jaki i hrabri, čak i kada su bolesni. Mnogi su vaspitani tako da ne pokazuju slabost pred drugima, što je veoma rizično ponašanje kada je zdravlje u pitanju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mačo muškarci imaju kraći životni vijek

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2016, 10:24

Istraživanje je pokazalo da takozvani mačo muškarci imaju kraći životni vijek od onih koji sebe ne svrstavaju u tu kategoriju...Istraživanje Ratgers Univerziteta je pokazalo da muškarci koji sebe doživljavaju kao "mačo" rjeđe odlaze kod ljekara, od onih koji sebe tako ne doživljavaju...Takođe,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.