Kreće izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Nov.2015, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće izbor kandidata za članove Programskog saveta RTS

BEOGRAD – Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje doneo je odluku o pokretanju postupka za izbor kandidata za članove Programskog saveta javne medijske ustanove RTS

To telo ima 19 članova, koji se biraju na tri godine i ne mogu ponovo biti imenovani.

Njegova funkcija je ostvarivanje programske koncepcije Radiodifuzne ustanove Srbije, pa, u vezi sa tim, upućuje preporuke i sugestije generalnom direktoru i Upravnom odboru.

Odbor je odlučio i da prihvati predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << svih 39 nevladinih organizacija koje se bave slobodom, izražavanjem i zaštitom dece, a koje su predložile osam kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Odlučeno je da se ta lista uputi ovlašćenim predlagačima da postignu dogovor i utvrde listu od dva kandidata o kojima će se parlament izjasniti.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.