Kovači 25. novembra na sceni Raša Plaović

Izvor: Story, 23.Nov.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovači 25. novembra na sceni Raša Plaović

Predstava Kovači, po tekstu Miloša Nikolića, u režiji Stefana Sablića, biće izvedena jubilarni 200. put u sredu 25. novembra (20,30) na Sceni Raša Plaović.

Foto: Promo

Komad je spreman početkom sezone 2003/2004. u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Centra za kulturu iz Pančeva na čijoj sceni je premijerno izveden 13. novembra.

Beogradska premijera održana je 18. decembra na Sceni Raša Plaović, a u podeli su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Branko Vidaković (Peter), Milenko Pavlov (Aca), Zorica Mirković (Lujza) i Stanko Bogojević (Ivan).

Od prvog izvođenja, lik Ace igra Milenko Pavlov, a ulogu Lujze tumači Zorica Mirković, osim na gostovanju u Kanadi 2011. godine kada je umesto nje nastupila Sonja Knežević. Petera igra Branko Vidaković kojeg su jedno vreme menjali Radovan Miljanić i Uroš Urošević, dok umesto Stanka Bogojevića lik Ivana već nekoliko sezona tumači Dragan Gidža Nikolić.

Dramaturg predstave je Zoran Raičević, scenograf Dejan Pantelić, kostimograf Katarina Grčić, dok je za scenski pokret bio zadužen Ivica Klemenc.

Predstavu je do sada videlo oko 33000 gledalaca u Beogradu i na scenama u Pančevu, Paraćinu, Ivanjici, Požarevcu, Ubu, Gračanici, Hoči, Bijeljini, Vankuveru, Kovači su učestvovali na Međunarodnom pozorišnom festivalu nacionalnih manjina 2004. godine u Temišvaru, potom sledeće godine na Internacionalnom festivalu komedije Balkan 2000 u albanskom gradu Korča, 2006. na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Kijevu i 2010. na Festivalu Dani malih stvari u Trebinju. Pavlov je na festivalu u Korči osvojio Nagradu za glavnu mušku ulogu.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.