Jedva smo preživeli kralja torti!

Izvor: Mondo, 01.Jun.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedva smo preživeli kralja torti!

Kralj torti, Badi Valastro je stigao u Begrad! Upoznali smo ga, ali... zamalo da nam zbog njega presednu torte!

Prvo je kasnio, a onda je zbog njegovog dolaska u Tržnom centru "Ušće" nastala takva gužva i galama, da je u jednom trenutku bilo nepodnošljivo!

Znali smo da je popularan u Srbiji, ali toliko...

Kralja torti, kako zovu Badija, dočekalo je nekoliko stotina obožavatelja, mahom majki sa decom, koje su se gurale da se rukuju, uzmu autogram, nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ga pitaju. Ne čudi što je simpatični Valastro u "Ušće" došao okružen ozbiljnim obezbeđenjem.

Bio je čak i "bombardovan": u jednom trenutku na popularnog poslastičara počele su da padaju plišane igračke i dečiji crteži, koje su obožavaoci njegovog lika i dela bacali sa viših spratova.

"Znam da me u Srbiji volite i oduševljen sam što sam ovde! Verujte mi, ljubav je obostrana", rekao je stručnjak za torte obučen u svoju uobičajenu uniformu, nakon čega je, ko zna koji put po redu, usledio vrisak prisutnih.

Sve vreme uz njega je stajala supruga Lisa - plavokosa i vitka, verovali ili ne, s obzirom na to da su joj sve te divne torte na dohvat ruke. Badi je, međutim, pravi Italijan: nizak, punačak i zalizane kose, mada engleski priča tečno, što i ne čudi ako uzmemo u obzir da celog života živi u Nju Džerziju.

Badi, osim uobičajenih, pravi i neverovatno velike torte, a kaže da je najveća koju je napravio bila veličine pravog automobila! "Tu tortu je pravilo nas 18, trebalo nam je tri dana da je završimo. Kad je bilo gotovo, malo mi je falilo da zaplačem od sreće. To je definitvno bio jedan od većih poslovnih izazova sa kojima sam se suočio".

"Svoju prvu tortu napravio sam kada sam imao samo 12 godina i to je bio rođendanski poklon za moju mamu. Torta je bila od vanile i čokolade", započeo je Badi priču o tome kako je stigao do stručnjaka u svom poslu, i dodao da je najbolja torta koju je ikada napravio bila - Reforma.

Sada je popularan širom sveta, ima stotine poslastičarnica, ljudi se guraju samo da ga dotaknu, dobiju autogram ili se fotografišu sa njima, ali - kako je sve počelo?

"Na početku sam se prijavljivao na razne izazove i takmičenja, poput ovih ovde", pokazao je na binu gde su se tri žene takmičile u tome koja će napraviti najlepšu tortu ukrašenu nečim što je karakteristično za našu zemlju.

"Tako je sve počelo, a TLC je u tom trenutku imao ideju da napravi seriju o tortama", priča Italijan o počecima svoje emisije "Cake Boss" koja je danas izuzetno gledana, a od ovog meseca kreće serijal o svadbenim tortama, zbog čega je i došao u Beograd - da ih najavi.

Ispričao je i da mu je na početku bilo pomalo teško da navikne da je snimateljska ekipa oko njega. "Znate, počnem da pravim i ukrašavam tortu i odjednom me neko gurne ili ja gurnem njega. Ali, brzo smo navikli jedni na druge i sada stvarno uživamo, sve je tako prirodno – ono što vidite na televiziji, to sam ja i u privatnom životu".

Badi pravi torte i slatke đakonije, ali publika je imala pitanje za njega koje se tiče "slaniša" - da li bi probao svinjski mozak ili iznutrice?

"Kada bih bio dovoljno gladan, verovatno da bih", nasmejao se Valastro, i dodao da se u Italiji jede specijalitet od kravljih iznutrica. "Dakle, da, verovatno bih jeo, mada moram priznati da to nije baš nešto što bih poželeo da jedem".

Pošto je u publici bilo i dosta dece, a kako smo načuli neki su pobegli iz škole da bi dočekali Badija, "kralj torti" je ispričao da ni on nije voleo školu, ali da je uvek poštovao nastavnike. "Najvažnije što deca treba da nauče su poštovanje starijih i radna etika."

Najlepša srpska torta

Torta urađena kao maketa Đavolje varoši proglašena je najlepšom. Napravila ju je Marijana, svi ukrasi su jestivi, a trebalo joj je oko tri dana da je završi. "Odabrala sam Đavolju varoš i pirotske ćilime jer smatram da to najbolje predstavlja Srbiju", rekla nam je. Preostale dve torte predstavljale su Beograd i teniski teren na kojem je pisalo No 1 Novak Đoković.

"Važno je da nikada ne prestanete da verujete u sebe i da imate na umu da je sve moguće. Kada pravim te džinovske torte, što uopšte nije lako, nijednog trenutka ne dozvoljavam sebi da pomislim kako neću uspeti. Ako nešto želite, morate da se potrudite da to ostvarite i da uvek, uvek verujete u sebe."

Badi je otkrio da najviše uživa u pravljenju svadbenih torti, između ostalog i jer ga je upravo to proslavilo. Najzabavnije mu je bilo kada je pravio tortu u prirodnoj veličini svoje žene Lise: "Da biste to uradili, morate da budete ili mnogo pametni ili mnogo glupi - rizikujete da vam kaže kako izgleda debelo ili tako nešto", našalio se.

"Kralj torti" se iskreno zabavljao na bini, a nakon odgovaranja na pitanja, sišao je u publiku kako bi se sa njima fotografisao, delio je autograme, razgovarao sa nekoliko srećnika koji su uspeli da se probiju do njega.

"Izuzetno mi je drago što sam u Srbiji, potpuno sam oduševljen načinom na koji ste me dočekali. Ovo veče ću pamtiti do kraja života", završio je Valastro, koji je sa bine ispraćen onako kako je i dočekan – aplauzima, vriskom i guranjem raspamećene publike.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.