Iran nije dao dozvolu McDonald’s-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Jul.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran nije dao dozvolu McDonald’s-u

TEHERAN – Iranske vlasti nisu dale fast-food kompaniji McDonald’s odobrenje da otvori prvi restoran u zemlji nakon nuklearnog sporazuma

Zamenik ministra industrije Irana Mojtaba Khosrotaj rekao je na državnoj televiziji Press TV u subotu da svaka ugostiteljska kompanija mora da ima licencu za rad u Iranu. McDonalds nije zatražio dozvolu i nije bilo dozvola izdatih za to, objasnio je Khosrotaj.

Pre Islamske revolucije 1979. godine grupa brze hrane je delovala putem podružnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u Iranu. Nakon toga, McDonald’s je označen kao „simbol imperijalizma i američkog kapitalizma“ i morao je da napusti zemlju.

Suprotno izveštajima, iranska novinska agencija Tesnim saopštila je da McDonalds planira, prema američkim medijima, da se vrati u Iran. Međutim, Grupa mora da obezbedi davanje koncesije, izvestio je Los Angeles Times.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.