Film Stevana Filipovića - Pored mene i u Velikoj Britaniji

Izvor: Story, 10.Feb.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Stevana Filipovića - Pored mene i u Velikoj Britaniji

Srpski siti klub iz Londona će danas, 10. februara, ugostiti režisera Stevana Filipovića u parlamentu Velike Britanije u okviru serijala Na kafi sa... koji će voditi Dušan Mašić, novinar i menadžer BBC-a.

Tom prilikom će biti organizovana i projekcija Filipovićevog najnovijeg filma Pored mene. Gostovanje, kao i prikazivanje filma  je organizovano i u Kembridžu, u okviru programa Srpski mesec u Velikoj Britaniji, najvećeg festivala naše kulture na ovom ostrvu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << se održava po osmi put.

U susret prikazivanju filma publici u Velikoj Britaniji, Stevan Filipović je izjavio:

- Drago mi je što ću predstavljati ekipu filma Pored mene na specijalnim projekcijama u parlamentu Velike Britanije i na univerzitetu u Kembridžu, u organizaciji Srpskog siti kluba iz Londona. Mislim da će to biti lepa prilika da se razgovara sa publikom o filmu Pored mene, procesu njegovog nastanka, kao i sličnostima i razlikama između pripadnika tzv. Z generacije u Srbiji i u Velikoj Britaniji.

Srpski siti klub, kao organizatori ovih događaja u okviru Srpskog meseca u Velikoj Britaniji, istakli su:

 -Srpski siti klub je ponosan što je i ove, osme godine po redu, aktivan učesnik proslave meseca srpske kulture u Velikoj Britaniji, i što imamo priliku da ponovo ugostimo Stevana Filipovića, i da široj publici predstavimo njegov vrlo aktuelan film Pored mene. Verujemo da će naši članovi i gosti večeri uživati u ovom odličnom ostvarenju, koje se hrabro suočava sa svakidašnjicom današnje omladine i pričom koja je mogla da bude ispričana u bilo kom kutku sveta. Nakon projekcije, očekujemo vrlo zanimljivu diskusiju, ne samo o filmu, već i o trenutnom stanju u Srbiji, i o stanju u kojem je ostavljamo omladini iz filma i svim budućim naraštajima.

Osmi po redu Srpski mesec u Velikoj Britaniji, počeo je 15. januara u Londonu, i trajaće do kraja februara. Ovogodišnji program obuhvata 26 događaja, u organizaciji 13 srpskih udruženja, u 8 gradova širom Engleske.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.