Er Srbija ponovo leti za Tel Aviv

Izvor: RTS, 25.Jul.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Er Srbija" ponovo leti za Tel Aviv

Avio-kompanije "Er Srbija", "Er Frans" i "Lufthanza" odlučile su da obnove letove za Tel Aviv, pošto su ih na nekoliko dana obustavili iz bezbednosnih razloga.

"Er Srbija" je saopštila da će od 26. jula obnoviti redovne letove ka međunarodnom aerodromu Ben Gurion, prenosi Beta.

"Odluka je doneta nakon bezbednosne procene kao i na osnovu preporuka Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) i američke Savezne uprave za vazduhoplovstvo (FAA)", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila je "Er Srbija".

Ova kompanija je navela da će "nastaviti da prati razvoj situacije", kao i da će "bezbednost putnika i posade uvek predstavljati prioritet".

Kako je javio AP, "Lufthanza" je najavila postepeno obnavljanje letova počev od sutra ujutro.

Odluka "Lufthanze" se odnosi i na kompanije u njenom vlasništvu, "Džermanvings", "Ostrijan erlajnz", "Svis erlajnz" i "Brasels erlajnz", a zasnovana je na "najnovijim informacijama" koje avio-kompanija dobija, ali i na osnovu njene "procene lokalne bezbednosne situacije".

"Er Frans" je saopštio, kako javlja AP, da će obnoviti letove iz Pariza za Tel Aviv počev od večeras.

Razlog za obnovu saobraćaja ka Izraelu su "analize francuske vlade, drugih zemalja Evropske unije i SAD".

Evropska agencija za bezbednost civilnog saobraćaja ukinula je svoju preporuku aviokompanijama da se suzdrže od letenja ka međunarodnom aerodromu Ben Gurion zbog toga što je u projektil Hamasa prošle sedmice pao u njegovoj blizini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Er Srbija" ponovo lete za Tel Aviv

Izvor: Mondo, 26.Jul.2014, 11:26

Aviokompanije "Er Srbija", "Er Frans" i "Lufthanza" odlučile su da obnove letove za Tel Aviv, pošto su ih na..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.