Beograđanin napravio pametnu kutiju za decu VIDEO

Izvor: Mondo, 01.Okt.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanin napravio pametnu kutiju za decu VIDEO

Pronalazač iz Beograda Nebojša Sumrak je sa timom stručnjaka napravio inovativnu igračku za decu predškolskog uzrasta - "pametnu" kutiju za sakupljanje igračaka.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Sumrak kaže da svi roditelji imaju problem kada nakon dečje igre ostanu svuda razbacane igračke i da je cilj pametne kutije da animira decu da skupe igračke i da se tako igraju.

"Pre svega sam roditelj, moja deca imaju gomilu igračaka koje razbacuju. Igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je najbolji način za učenje, ali kada dođe vreme za sakupljanje igračaka onda su odjednom umorni. Razmišljali smo zašto je to tako, a razlog je jednostavan - sakupljanje igračaka je dosadno", rekao je Sumrak.

Pametna kutija može da priča, peva, uči i komunicira sa decom putem mobilnih telefona i tableta putem Interneta, za šta je osmišljena posebna aplikacija, objasnio je on.

"Deca mogu putem telefona i tableta da snime i podese ponašanje kutije i tako kreativno unaprede svoju igru. Već smo kutiju testirali sa oko 200 dece u raznim vrtićima i igraonicama u Srbiji, i sada želimo da počnemo da je proizvodimo", naveo je Sumrak.

Kutija može da komunicira i sa drugim takvim kutijama. Može da uči decu o čistoći i urednosti, ali i da igra ostale edukativne igre, kao što su - učimo šta je levo, a šta desno i bacanje loptica.

Izvor: Tanjug

On je dodao da akcija za predstavljanje igračke široj javnosi, u saradnji sa PKS, počinje 17. oktobra, otkada će biti u pretprodaji po sniženoj ceni.

"Pozivam zainteresovane da se prijave, jer ko se rano prijavi dobiće dodatni popust putem našeg sajta. Prodavaće se po ceni od 69 evra, ali ko se ranije prijavi moći će da dobije i dodatni popust i čak da dobije igračku besplatno", kazao je Sumrak.

On ističe da su roditelji u početku skeptični, ali da deca odlično reaguju i odmah razviju igru odnosno shvate o čemu se radi.

"Podržava nas Privredna komora Srbije i opština Savski Venac. Mi se takmičimo u izboru PKS za najbolju tehnološku inovaciju koja će biti proglašena krajem godine", dodao je Sumrak.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.