AdWeek: UM proglašena za Globalnu medijsku agenciju godine

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Feb.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AdWeek: UM proglašena za Globalnu medijsku agenciju godine

Posle AdAge-a, i specijalizovani magazin i portal AdWeek proglasio je UM za Globalnu medijsku agenciju godine

Stalnim unapređenjem postojećih usluga koje UM svakodnevno nudi svojim klijentima, kao i razvojem novih pre svega u oblasti digitalnih usluga i sadržaja, ekonometrije, medija planiranja i zakupa medija, UM je uspeo da održi vodeću poziciju među medijskim agencijama

Uspehu UM doprineli su pičevi za Coca-Colu, BMW i Johnson & Johnson koje je ova agencijska mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dobila prošle godine, naročito za J&J koje je ova agencija dobila posebno za svaki od regiona na kojima posluje. Tako je pored globalne saradnje sa J&J, UM ponovo pobedio na piču za Coca-Cola u Severnoj i Centralnoj Americi, Hong Kongu i Australiji, a u oštroj konkurenciji dobio je BMW u Japanu. Novi alati, osvežen pristup UM agencija u kombinaciji sa postojećim altkama, znanjem i iskustvom, kao i razvijanjem novih usluga doprineo je da agencijska mreža UM prošle godine pobedi na 8 velikih pičeva u Severnoj Americi, 40 u Evropi, na Bliskom istoku i Africi, 64 u Azijsko-pacifičkom regionu, i 14 u Centralnoj i Južnoj Americi. Sve je to uticalo da prihod UM u prošloj godini bude povećan za 15 odsto.

Svi smo uzbuđeni kada pobedimo na nekom piču kao agencija. Jednostavno, oseća se „hemija“ među nama“ ističe Deril Li, gobalni CEO UM i dodaje: „ono što je jedinstveno za UM je da stvarno volimo da radimo zajedno, i to se oseća u svakoj od naših UM agencija bilo gde u svetu. Uvek smo tu da pomognemo jedni drugima. Jer pobeda na bilo kom piču, na bilo kom tržištu na kome poslujemo je pobeda svih nas, cele UM globalne mreže“.

Globalnom uspehu doprinele su i agencije UM koje posluju u jugoistočnoj Evropi u okviru I&F McCann Grupe.

Pristup najnovijim alatima koje razvija naš network, njihova brza implementacija na tržištima na kojima poslujemo, uz kontinuinirano ulaganje u edukaciju zaposlenih, kao i mogućnost da našim partnerima pružimo najbolji integrisani tim talentovanih profesionalaca nešto je što odlikuje UM agencije u okviru I&F McCann Grupe“ kaže Biljana Kolaković, regionalna direktorka Universal Media i dodaje: „sve to uticalo je da smo godinama u nazad među najuspešnijim agencijama na tržištima na kojima poslujemo“.

Tome je zasigurno doprinela i jasna strategija UM-a: „Bolja nauka, bolja umetnost, bolji rezultati“. Ovo UM-ovo „bolje“ plasirano je u nastojanju da se targetiraju potrošači u pravo vreme i na pravom mestu, i da to bude učinjeno sa sadržajem koji je njima relevantan. U tom cilju osmišljena je alatka Business Analytics Engine (BAE). Naime, BAE kombinuje i analizira različita merenja i dobijene podatke.

Kada spojite nauku i umetnost, dešava se nešto zaista moćno“ kaže Keša Kejsi, predsenica američkog UM studija i dodaje: „ovo rešenje je jedinstveno na dva načina. Prvenstveno, omogućava nam da pravimo naše planove tamo gde je to zaista bitno oglašivačima, a to su prodaja i brend percepcija. Drugo, omogućava nam da gledamo mnogo dalje, ne samo da pravimo evaluaciju šta se desilo, nego i da predvidimo dešavanja u budućnosti“.

Svetska agencijska mreža UM ima preko 4.800 zaposlenih u 151-oj agenciji koje posluju u 127 zemalja. U jugo istočnoj Evropi UM agencije u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu, Ljubljani i Sofiji posluju u okviru I&F McCann Grupe.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Societe Generale proglašena za najbolju banku u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Feb.2016, 08:22

Vodeći svetski finansijski časopis Euromoney proglasio je Societe Generale za najbolju banku u Srbiji, u 2016. godini, u pružanju usluga dokumentarnog poslovanja i garancija (Trade Finance)..Na međunarodnom nivou, Societe Generale banka je uvrštena među vodećih 10 banaka, na listi najboljih pružalaca...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.