Radnici Mure Prvi maj prekinuli štrajk glađu

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Mure Prvi maj prekinuli štrajk glađu

Predstavnici sindikata ASNS-a i UGS "Nezavisnost" u fabrici "AHA Mura Prvi maj" iz Pirota doneli su odluku o prekidu štrajka glađu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Oi su prihvatili sugestiju Ministarstva privrede i sindikalnih centrala o izradi Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR).

U dopisu upućenom predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vlade Srbije Aleksandru Vuičiću i ministru privrede Željku Sertiću sindikati navode da se "zahvaljuju državi što im je izašla u susret oko zahteva za rešavanje statusa fabrike i ponudila UPPR".

"Međutim, nezadovoljni smo jer se naši egzistencijalni problemi ne rešavaju. Već četiri meseci nismo primili zarade, a pokretanje proizvodnje je vremenski neizvesno", navodi se u dopisu.

Naglašava se i da je "potrebno da se u najskorije vreme obezbedi finansijska pomoć neophodna za egzistenciju radnika, jer od toga zavise životi 1.328 radnika i članova njihovih porodica".

Zaposleni u fabrici "AHA Mura Prvi maj" u dopisu upućenom Vučiću i Sertiću traže i overa zdravstvenih knjižica.

"Uvereni smo da ćete naš apel za pomoć shvatiti ozbiljno i da nas nećete dovesti u situaciju da ponovo stupimo u štrajk, možda i širih razmera", ističe se u saopštenju i dodaje da se očekuje hitna reakcija države.

U štrajku glađu od ponedeljka je bila grupa od 16 radnika.

Pre dva dana na sastanku u Ministarstvu privrede je kao rešenje problema fabrike ponuđena izrada Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR).

Radnici ove fabrike su u štrajku od 25. septembra zbog neizvesne situacije posle stečaja u slovenačkoj "AHA Muri".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.