Krštena mala britanska princeza Šarlota (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krštena mala britanska princeza Šarlota (FOTO)

Britanska princeza Šarlota, kćerka princa Vilijema i njegove supruge Kejt, krštena je danas, a veliki broj ljudi okupio se da prisustvuje prvom porodičnom javnom pojavljivanju od njenog rođenja, u maju.

Ceremonija je održana u crkvi Svete Magdalene na imanju Sendringem, gde Vilijam i Kejt imaju kuću, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug-Pool Photo via AP / Chris Jackson

Televizija je pokazala publiku koja aplaudira, nazdravlja i fotografiše kako njih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dvoje napuštaju crkvu sa malom princezom, koja je četvrta u redosledu za nasledivanje britanske krune, i sa njenim starijim bratom Dzordžom.

Foto: Tanjug-Pool Photo via AP / Mary Turner

Princezino puno ime je Šarlota Elizabeta Dajana, što je povezuje sa njenom bakom princezom Dajanom i prabakom, kraljicom Elizabetom.

Šarlota je napustila crkvu u crnim kolicima, koja je gurala Kejt, do nje je jednogodišnji Džordž, u crvenom šortsu i crveno-beloj košulji sa vezom, išao ruku pod ruku sa svojim ocem.

Foto: Tanjug-Pool Photo via AP / Matt Dunham

Kancelarija princa Vilijema je saopštila da je izabrano par prijatelja i članova porodice da budu Šarlotini kumovi.

Foto: Tanjug-Pool Photo via AP / Mary Turner

Obred krštenja vodio je lider anglikanske crkve, kenterberijski nadbuskup Džastin Velbi, koji je takođe nadgledao i krštenje princa Džordža.

Foto: Tanjug-Pool Photo via AP / Matt Dunham

Princeza je nosila isto odelo za krštenje, kao i njen brat. Haljinu od čipke i satena sašila je krojačica kraljice Elizabete, a odelo predstavlja kopiju onog koje je kraljevska porodica prvi put koristila još 1841. godine.

Posle ceremonije, vojvoda i vojvotkinja poslužili su svoje goste kriškama torte, koja je bila iste visine, kao ona sa njihovog venčanja.

Foto: Tanjug-Pool Photo via AP / Chris Jackson
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Krštena mala britanska princeza Šarlota

Izvor: Prva.rs, 06.Jul.2015, 00:03

Ceremonija je održana u crkvi Svete Magdalene na imanju Sendringem, gde Vilijam i Kejt imaju kuću, prenosi Rojters.. . Televizija je pokazala publiku koja aplaudira, nazdravlja i fotografiše kako njih dvoje napuštaju crkvu sa malom princezom, koja je četvrta u redosledu za nasledivanje britanske...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.