Humelse, spremi se za odmazdu Žutog zida

Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2016, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humelse, spremi se za odmazdu Žutog zida

“Znam da ga navijači Dortmunda neće lepo dočekati. Razočarani su, s pravom, jer im kapiten ide u Bajern, ali moraćemo da se izborimo sa tim", kaže Tomas Tuhel pred današnji okršaj sa Volfzburgom

Mats Humels i dalje je centralna tema u Nemačkoj, a odluka da žuti dres Dortmunda zameni crvenom majicom velikog rivala Bajerna nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posebno jer se bliži 21. maj i okršaj dva tima u finalu Kupa u Berlinu.

Danas će 27-godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reprezentativcu Pancera biti verovatno najteže u karijeri jer će se prvi put nakon što je predao zahtev za transfer u Bavarsku pojaviti pred čuvenim Žutim zidom na utakmci protiv Volfzburga (15.30). Znaju na Vestfalenu da će Humels sigurno dobiti porciju zvižduka i negodovanje sa tribina, ali se nekako nadaju da bi to moglo nekako da se izbegne.

Trener Tomas Tuhel ne namerava da kažnjava Humelsa niti da mu oduzima traku.

“Zadovoljan sam što nam je direktno saopštio namere i što smo načisto kada je u pitanju njegov status u klubu. Razočaran sam, jer mislim da gubimo kvalitetnog fudbalera, ali je naš zadatak da pronađemo zamenu. Ne treba moralisati puno, nije vreme za tako nešto. Trener sam i podržavam Humelsa, koji je moj kapiten, barem do kraja ove sezone”, istakao je Tuhel.

Kormilar Milionera je svestan šta čeka njegovog kapitena danas protiv Vukova.

“Znam da ga navijači Dortmunda neće lepo dočekati. Razočarani su,  s pravom, jer im kapiten odlazi posle toliko godina, a posebno ih boli i što ide u Bajern. Ali moraćemo da se izborimo sa tim. Ne verujem da Humels ide u Bajern jer mu se više ne sviđa naša filozofija, ali je alarm za klub podatak da kapiten želi da ga napusti”, ističe Tuhel.

Na kraju, trener Dortmunda ne ostavlja dilemu:

“Moramo da prihvatimo činjenicu da postoje veći klubovi od Dortmunda. Bajern je jedan od takvih, ali nećemo nikada prestati da ih napadamo i budemo im konkurencija. Hoćemo da ih pobedimo u finalu Kupa Nemačke i to sa Humelsom u timu. Potrudićemo se da i u narednim godinama Bajern nijednog trenutka ne bude korak ispred nas. To je naša dužnost”, zaključio je Tomas Tuhel.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.