Rusija će isporučiti Srbiji novu humanitarnu pomoć

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2014, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će isporučiti Srbiji novu humanitarnu pomoć

30.08.2014. -

Avion Il-76 iz Rusije sa 20 tona humanitarne pomoći za stanovništvo Srbije, postradale u maju od razornih poplava, stići će danas na vojni aerodrom Batajnica kod Beograda, saopštila je ambasada RF u Srbiji agenciji RIA Novosti.

Pomoć Srbiji stiže linijom ruskog ministarstva odbrane, rekao je sagovornik agencije. Ukupno, srpskoj strani će biti predata dva kompleta električnih centrala, od kojih je svaka teška otprilike po pet tona, 10 motopumpi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << velike snage, 10 prenosnih cisterni za vodu, 200 termosa srednjeg obima i 50 termosa velikog obima od oko sto litara. Ruski spasioci su radili u Srbiji od 16. do 26. maja. Za to vreme oni su evakuisali oko 3 hiljade ljudi, među njima više od 600 dece.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.