Rusi evakuišu preživele životinje iz poplavljenog zoološkog vrta

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi evakuišu preživele životinje iz poplavljenog zoološkog vrta

U Rusiji je u toku spasavanje iscrpljenih i izgladnelih životinja iz zoološkog vrta u Usurijskiju, koje su usled poplave ostale zarobljene u svojim kavezima. Do sada su jedan lav i tri medveda helikopterima prebačeni na sigurno dok ostale životinje tek treba da budu spasene.

A photo posted by Оля Зулдаева (@olya_zuldaeva) on Sep 1, 2015 at 5:28am PDT

Prema informacijama iz ruskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za vanredne situacije, najmanje 10 medveda i tri volkosobija (životinja nastala ukrštanjem vuka i psa) tek treba da budu spaseni iz zoološkog vrata "Zeleni otok" koji se nalazi na istoku Rusije.

Veterinari i aktivisti za zaštitu životinja upozoravaju da divlje životinje, koje su puna tri dana provela u svojim kavezima boreći se sa nadolazećom vodom koja se izlila iz reke Rakovka, mogu biti izuzetno opasne.

A video posted by Оля Зулдаева (@olya_zuldaeva) on Sep 1, 2015 at 3:57am PDT

Pre nego što je vojska stigla da interveniše, lokalni aktivisti su pokušali da nahrane volkosobije i mrke medvede, kojima su dali i votke kako bi ih ugrejali i održali u životu.

Međutim, novinarske ekipe, koje su izveštavale s lica mesta, prenele su da uprkos njihovim naporima leševi životinja plutaju po zoološkom vrtu.

A photo posted by Оля Зулдаева (@olya_zuldaeva) on Sep 1, 2015 at 11:35pm PDT

Iz ministarstva za vanredne situacije kažu da se akcija spasavanja nastavlja, a da je nivo vode opao dovoljno da većina preživelih životinja može da se osloni na svoje noge što će im svakako povećati šansu da prežive.

Sve životinje biće prebačene u specijalnu oblast gde će biti pod nadzorom veterinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.