Prijave zbog mućki u obnovi posle poplava

Izvor: Mondo, 25.Maj.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave zbog mućki u obnovi posle poplava

Policija je podnela krivične prijave protiv tri osobe iz Lazarevca, Beograda i Bajine Bašte, osumnjičene za krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja. Prijavili da žive u poplavljenim kućama, iako su živeli na drugom mestu.

Foto: Mondo/Goran Sivački

U današnjem saopštenju MUP je navedeno da postoje osnovi sumnje da su oni u nadležnom organu Uprave Opštine Bajina Bašta dali izjavu da su stambene objekte koji su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poplavljeni maja prošle godine, koristili za život, iako su živeli na drugoj adresi.

Opštinska uprava je donela rešenje kojim je utvrđeno da su objekti oštećeni u elementarnim nepogodama.

Osumnjičenom iz Lazarevca i osumnjičenoj iz Bajine Bašte dodeljena je bespovratna pomoć u iznosima po oko dva miliona dinara.

Osumnjičenoj iz Beograda doniran je građevinski materijal za izgradnju porodične stambene kuće u iznosu oko 1,3 miliona.

O događajima je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijave zbog malverzacija nakon poplava

Izvor: Akter, 25.Maj.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo je krivične prijave protiv tri osobe iz Lazarevca, Beograda i Bajine Bašte, psumnjičene za manipulisanje stanjem svojih stambenih objekata nakon prošlogodišnjih poplava, saopštio je danas MUP..Kako se navodi u saopštenju, oni se terete za delo navođenja...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.