Petočlana porodica Marić iz Dragočaja poplavljena treći put

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petočlana porodica Marić iz Dragočaja poplavljena treći put

Petočlana porodica Marić iz Dragočaja u noći između 16. i 17. avgusta poplavljena je treći put ove godine. Da nesreća ne bira, govori i podatak da niko od ukućana, od kojih je dvoje bolesno, nije zaposlen, te da žive od sezonskih i poslova koje su obavljali traktorom i nešto socijalne pomoći koje dobijaju.

"Voda mi je napravila oko 10.000 KM štete. U prve dvije poplave nešto malo stvari sam i uspio spasiti, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zadnji put bogami ništa. Sa traktorom sam radio i zarađivao tako kad je god bilo prilike, a sada je voda bila toliko visoka da je ušla u motor i potpuno ga uništila", kazao je Nedeljko Marić.

U garaži im je voda bila oko dva metra. U kuću im je ušlo malo vode, ali i to je bilo dovoljno da odnese brašno, ulje, pasulj i drugo povrće, te namirnice, ali i dva bureta sa po 500 kilograma stočne hrane koju su spremili za svinje.

"Nismo gladni i žedni, što je najvažnije, ali da je situacija dobra, nije. Kada su bile prve poplave nismo ni tražili pomoć jer smo smatrali da ima onih koji su puno gore prošli, a mi smo se nekako snašli", kaže Marić.

Dodaje da je šest metara drva, koje je spremio za zimu puncu koji boluje od Parkinsonove bolesti, voda takođe odnijela, i ostavila starca bez ogrijeva.

"Bolesnom puncu, koji živi sa nama u ovoj staroj i trošnoj dvorišnoj kućici, voda je već dva puta ušla u sobu. Parket je dignut, zidovi puni vlage. Nemam vam šta pričati, vidite i sami", razočarano priča Marić.

Ističe da je, kada je konačno sakupio nešto novca da koliko-toliko osposobi kućicu za normalan život, naišla voda i odnijela sav materijal koji su kupili.

"Sin mi je dijete sa posebnim potrebama i njemu sada treba para za knjige i odjeću za školu. Najgore mi je što zima nije daleko, punac je teško bolestan, a kuća u kojoj provodi većinu vremena je u veoma lošem stanju i treba hitno da se pokrije, da bar koliko-toliko bude toplija", naglašava Marić.

Na području mjesne zajednice Dragočaj prilikom izlivanja rječice Dragočajke poplavljeno je 12 kuća i devet poslovnih objekata, a voda je ušla u 80 dvorišta, rekla je Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika.

Brkićeva, koja je obišla poplavljeno područje, rekla je da su u Dragočaju oštećena tri manja mosta i oko 10 kilometara putne mreže.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.