POPLAVE Put ka Kladovu i dalje neprohodan, blato i kamenje svuda

Izvor: Blic, 18.Sep.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPLAVE Put ka Kladovu i dalje neprohodan, blato i kamenje svuda

Na istoku Srbije kiša je prestala da pada, ali se stanovnici poplavljenih mesta suočavaju sa posledicama vodene stihije. Potrebna im je pomoć – hrana, voda, gumene čizme, pumpe za izbacivanje vode. Za naredna dva do tri dana Vojska će postaviti pontonski most u selu Grabovici, kako bi put Kladovo–Negotin bio povezan.

Put Brza Palanka - Kladovo, u istočnoj Srbiji, neprohodan je zbog kiše i nanosa kamenja i blata, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMS S).

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Saobraćaj je normalizovan od Porečkog mosta preko Miloševe kule do Rgotine, a naizmenično se propuštaju vozila od Donjeg Milanovaca preko Tekije ka Kladovu.

Situacija se polako stabilizuje u opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija, rekao je agenciji Beta načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. Ipak, stanovnicima poplavljenih naselja neophodna je pomoć da se suoče sa posledicama poplava. Apeluju da im se dostavi voda za piće, hrana, obuća i pumpe za izbacivanje vode. Tri osobe se vode kao nestale.

U toku noći nije bilo novih evakuacija, a put Tekija–Kladovo je raskrčen i delimično prohodan.

Dve velike pumpe "Voda Vojvodine" dopremljene su do sela Grabovice, pa se nastavlja ispumpavanje vode i čišćenje onoga što su bujice nanele.

Ministar policije Nebojša Stefanović bio je u Grabovici – odakle je poručio da će se pomoći najpre porodicama čije su kuće poplavljene, a da će se zatim raditi na obnovi putne infrastrukture. Dodao je i da uskoro stižu i male pumpe za ispumpavanje vode iz podruma individualnih domaćinstava.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da će sutra biti upućeno 500 vojnika u najugroženija područja u opštinama Kladovo i Majdanpek, kao i sva raspoloživa mehanizacija. Prema njegovim rečima, danas je dopremljeno oko 1.500 litara vode za piće, a sutra će biti poslate i cisterne za vodu.

U pojedinim naseljima, vodena stihija je iza sebe ostavila pustoš. Na Tekiju kao da se sručilo celo brdo.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POPLAVE U Boljetinu i Tekiji i dalje teško

Izvor: Blic, 18.Sep.2014

Na istoku Srbije kiša je prestala da pada, ali se stanovnici poplavljenih mesta suočavaju sa posledicama vodene stihije. Potrebna im je pomoć – hrana, voda, gumene čizme, pumpe za izbacivanje vode. Za naredna dva do tri dana Vojska će postaviti pontonski most u selu Grabovici, kako bi put Kladovo–Negotin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.