Opasnost od poplava u Ljigu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost od poplava u Ljigu

U sanaciju korita reke Ljig do sada je uloženo 30 od predviđenih 70 miliona dinara izjavio je danas predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević i izrazio bojazan da se ne ponovi scenario iz maja 2014. godine. 

Prema njegovim rečima, veća kiša mogla bi naneti velika oštećenja na koritu, imajući u vidu da je RHMZ objavio crveni meteoalarm.as

"Voda se mora usmeriti dalje od naseljenog mesta Ljig, ukoliko bude obilnih padavina i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poplava" , kazao je on danas Tanjugu pozvavši na solidarnost građana, kao i potrebe preduzimanja mera lične i zaštite svoje imovine.

On je podsetio da je zbog prošlogodišnjih bujica bilo velikih problema u vodosnabdevanju jer je magistralni cevovod koji na 16 mesta prelazi reku Ljig bio prekinut.

"Apelujemo na građane da naprave zalihe vode jer u slučaju obilnih padavina može doći do zamućenja ili potpunog nestanka", rekao je Lazarević.

On je dodao da su sve službe u pripravnosti - Crveni krst, JKP "Šumadija" , JKP "Komunalac", policija , Dom zdravlja, a preventivno je napunjeno više desetina džakova sa peskom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.