Obrenovac, obnova osam škola i tri vrtića

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac, obnova osam škola i tri vrtića

Početak nastave 1. septembra obrenovački đaci dočekaće na višim spratovima svojih škola, jer se prizemlja po četiri osnovne i srednje škole obnavljaju od šteta u majskim poplavama.

Kako prenosi Tanjug, obnova tri dečija vrtića biće završena početkom septembra, dok će rekonstrukcija četvrtog, najviš oštećenog početi tada, jer je potrebno više novca.

U saglasnosti sa gradskim Sekretarijatom za obrazovanje i Ministarstvom prosvete izvršićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preraspodelu smena kako bi se nastava održavala po gornjim spratovima u objektima, rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Čučković je objasnio da će se nastava održavati na višim spratovima do 15 oktobra kada je krajnji rok da se završe radovi u školama, osim u gimnaziji koja je najviše oštećena.

Prema njegovim rečima, obnova zgrade gimnazije sigurno će trajati nekoliko meseci a u skladu sa odlukom nadležnih biće određeni delovi tog objekata, potpuno bezbedni za korišćenje u koju će gimnazijalci pohađati nastavu.

Čučković je, istakavši da će školska godina početi na vreme, dodao da je šteta na svih osam školskih objekata "tačno i precizno u evro" utvrđena.

Direktorka Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Vera Đurović objašnjava da će đaci te obrazovne ustanove početi da pohađaju nastavu 1. septembra na gornjim spratovima a da će, kako se renoviranje prizemlja bude završavalo vraćati u svoje učionice.

Đurovićeva je napomenula da će se u prizmlju prvo renovirati učionice navela i da je obezbeđen i školski nmeštaj neophodna ya nesmetano pohađanje nastave.

"Za učenike svih škola pa tako i ove, obezbeđen je nameštaj, rančevi, udžbenici, školski pribor ...i sve ono što je dece potrebno za početak nastave", dodala je Đurovićeva.

Obnova Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu, za koju je 160.000 evra obezbedila EU, počela je juče, a radovi bi trebalo da budu završeni do 15. oktobra.

Za četiri vrtića oštećena u poplavama Grad Beograda je u saradnji sa donatorima obezbedio sredstva u iznosu od 230.000 evra, saopšteno je juče iz gradske uprave.

Sanacija tri vrtića se privodi kraju, a za četvrti vrtić "Veseljko" se očekuje u narednim danima potpisivanje ugovora o donaciji od 100.000 evra nakon čega sledi početak radova na rekonstrukciji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.