Iz Sidneja nada za novi život

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Sidneja nada za novi život

Bio sam pogođen scenama poplave i tragedijom koja je snašla naš narod, ali sam bio previše daleko da bih mogao lično da pomognem u spasavanju ljudi, kuća, imovine i ostalog. Ono što smo mogli da učinimo mi iz daleke Australije bilo je da pokušamo da sakupimo neka materijalna i novčana sredstva za pomoć žrtvama poplava.

Kreću od nule: Sonja i Milenko Mudrinić

 

Ovako glasi početak pisma upućenog porodicama Mudrinić iz Prijedora i Vlajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Smederevske Palanke, koje je napisao 32-godišnji plemeniti zemljak iz Sidneja Miodrag Damjanac Mili, poslavši im po 300, odnosno ukupno 600 australijskih dolara.

 

Goli zidovi

Roditelji Milenka Mudrinića su u međuvremenu umrli. Ni on ni supruga nemaju stalni posao, mesečno primaju samo dečji dodatak u iznosu od oko 85 evra. Decu su odveli kod Sonjine majke na Manjaču dok oni pokušavaju da saniraju podove i zidove. Nameštaj i parkete su morali da bace...

Ova vredna donacija dobro će doći pomenutim familijama, žrtvama majskih poplava. Miodrag Damjanac, podsetimo, na posebnom linku je predstavio katastrofu na Balkanu i potom priredio donatorski skup na državnom Koledžu za turizam i ugostiteljstvo u Sidneju, gde predaje kao nastavnik, pozvavši svoje kolege. Samo za jedno veče uspeo je da prikupi 730 dolara, ali, kako je rekao, donacije i dalje stižu...

- Upoznao sam se sa vašom situacijom preko Humanitarnog mosta i jednim delom vas razumem jer su nam posleratne priče slične. Takođe sam kao desetogodišnji dečak sve izgubio u ratnom vihoru u Mostaru 1992. i otišao na kraj sveta da potražim bolju budućnost. Veoma mi je žao što su vas poplave opet ostavile bez doma i što vas je to opet podsetilo na ratne godine i izbegličke dane. Nadam se da ćete u što kraćem roku uspeti da se oporavite i ovog puta i nastavite srećan život sa svojom dečicom - poručio je Miodrag Damjanac Milenku i Sonji Mudrinić, roditeljima troje dece (najstariji Dejan je završio prvi razred, Mladen ima četiri godine, a kćerka Dragana 16 meseci).

  Solidarnost na delu: Miodrag Damjanac

 

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Milenko je, podsetimo, 1995. sa roditeljima izbegao iz Sanskog Mosta, ne sluteći da će ga iz prizemne kuće u prijedorskom naselju Tukovi isterati vodena stihija. Dar Miodraga Damjanca će i te kako Vlajićima olakšati obnovu kuće.

- Nadam se da ćete u što kraćem roku uspeti da se oporavite i nastavite srećan život sa svojom princezom Anđelijom. Primite ovu skromnu donaciju kao znak pažnje i solidarnosti sa braćom i sestrama u Srbiji - ovako glasi Miodragova poruka ohrabrenja porodici Vlajić iz Smederevske Palanke.

Ivan Vlajić, podsetimo, automehaničar bez posla, posle nemilosrdne vodene bujice bio je primoran da se sa suprugom, majkom, ocem, bakom i sestrom Milicom, sa bebom Anđelijom, smesti u potkrovlje kuće. Voda je u donjem delu njihove kuće ostavila pustoš. Nadu i veru u bolje sutra pružaju im dobri ljudi poput Miodraga Damjanca iz Sidneja.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.