Humanitarni koncert za Obrenovac

Izvor: RTS, 24.Okt.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni koncert za Obrenovac

Koncert za pomoć poplavljenom Obrenovcu pod nazivom "Tri hora i prijatelji, muzika za Srbiju" održan je u ambasadi Kanade u Beogradu.

Pred brojnom publikom, među kojima je bila princeza Jelisaveta Karađorđević, nastupila su tri hora: Internacionalni beogradski pevači, Viva voks i hor "Sveti Joakim i Ana" iz Obrenovca, prenosi Tanjug.

Horovima su dirigovali Beti An German, Jasmina Lovren i Gabrijela Vučaj, a nastupili su uz pratnju pijanistkinje Milice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sekulić.

Operski solisti su bili Predrag Gosta i Marija Jelić, a publika je bila u prilici da čuje i muzički trio Clašica Aeterna i počasnog gosta koncerta, dramsku i vokalnu umetnicu Anu Sofrenović.

Oni su izveli pesmu Irvina Berlina "Alexander's Rag Time Band", tradicionalnu irsku pesmu "She Moves through the Fair", zatim "My Sweet Little Village" Ljubomira Bošnjakovića, "Srce" benda EKV, kao i dela Pučinija i Mocarta i mnogih drugih.

Putem video bima goste je pozdravio prethodni ambasador Kanade Roman Vascuk.

Sva prikupljena sredstva će preko Fonda B92 biti donirana za poplavom ugroženi Obrenovac.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.