Fudbaleri Vojvodine pomogli dvema ugroženim porodicama

Izvor: Blic, 03.Sep.2014, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri ''Vojvodine'' pomogli dvema ugroženim porodicama

Fudbaleri FK ''Vojvodina'' su od nagrade za osvojeni Kup Srbije odvojili sredstva kako bi pomogli obrenovačkim porodicama ugroženim u poplavi. Jovan Stojanović i Nino Pekarić, rodom iz Obrenovca, uručili su pomoć porodicama Čobić i Božić u ime svih igrača ''Vojvodine'' u iznosu od po 360.000 dinara.

Nino Pekarić je rekao da su igrači i stručni tim FK ''Vojvodina'' osetili potrebu da pomognu čim su se dogodile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poplave.

- Pošto smo Jovan i ja poreklom iz Obrenovca, ceo tim je rešio da mi donesemo deo nagrade za osvojeni Kup Srbije. U saradnji sa ljudima iz opštine smo doneli odluku da to budu ove dve porodice, a apelujemo i na sve druge sportiste da pomognu i ostalim - rekao je Pekarić.

Jovan Stojanović je istakao da je sa nevericom gledao snimke iz poplavljenog rodnog grada.

- Kad su mi javili da je u Obrenovcu poplava, nisam mogao da verujem dok na televiziji nisam video predsednika opštine i premijera kod Vašarišta. Nisam verovao da je grad u kome sam odrastao pretvoren bukvalno u more. Pozvao bih sve kolege iz drugih klubova da pomognu koliko god mogu, jer je ljudima sada sve potrebno – kazao je Stojanović.

Vojislav Čobić, čija se kuća srušila nakon poplave, se zahvalio igračima na pomoći.

- Bio sam zatečen i ujedno oduševljen kada sam čuo da će nam igrači pomoći. U sportu sam već 38 godina i radim kao trener golmana, a ove momke poznajem od malih nogu. Neizmerno im hvala za sve, novac ću podeliti sa bratom čija je kuća takođe u dvorištu - kaže Čobić.

Mirčeta Božić je istakao da je zvezdaš od malena, ali da će od sada navijati

za ''Vojvodinu'' i da će igrači uvek biti njegovi dragi gosti.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je radostan što će ovi sportisti motivisati i druge kolege da pomognu drugim porodicama i da se ovaj lanac ne završi dok se ne pomogne i poslednjem domu.

- Danas su ove dve porodice dobile šansu za novi dom zahvaljujući vrhunskim

sportistima poreklom iz Obrenovca. Novi vrtići i nove škole će zahvaljujući fondacijama Novaka Đokovića i Vlade Divca biti novo mesto za naše klince. Moramo da shvatimo da će obnova Obrenovca trajati nekoliko meseci i ako budemo motivisali i Srbiju da pomogne, mi ćemo uspeti kao grad. Pošto je 6.500 potpoljenih domaćinstava u Obrenovcu, moramo da napravimo pravedan sistem, gde će se znati ko je i šta dobio i da ne bude sumnje, jer nam solidarnost u ovom trenutku najviše treba – kazao je Čučković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.