FR:U poplavama stradala jedna osoba

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR:U poplavama stradala jedna osoba

Pariz -- Obilne padavine duž francuske rivijere izazvale su poplave u kojima je najmanje jedna osoba poginula, dok se troje vode kao nestali, saopštile su vlasti.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev je izjavio da spasioci traže troje nestalih, a da je jedna žena pronađena mrtva u gradiću La Lond-le-Mor, pošto je bujica odnela njen automobil, prenela je agencija AP.

U nekoliko gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u okrugu Var, gde su obilne kiše poplavile kuće i puteve, postavljena su privremena skloništa za ugrožene građane.

U spasavanju nekih ljudi iz poplavljenih područja su učestvovali i helikopteri, dok je direktor škole u gradu Grimo u zalivu San Trope izjavio za televiziju iTele da je 23 dece, starih između tri i 10 godina, provelo noć u školskoj biblioteci pošto nisu mogli da odu kući.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.