Bedževima skupljaju  pomoć za poplavljene

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2014, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bedževima skupljaju pomoć za poplavljene

Ovogodišnji Evropski forum Alpbah, koji se održava u istoimenom gradiću u austrijskoj pokrajini Tirol, prikuplja pomoć za žrtve katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Svaki cent bitan: Učesnici će ostavljati dobrovoljni prilog

 

U cilju podrške žrtava poplava Forum Alpbah je pokrenuo akciju pomoći, kojom treba da se prikupe sredstva od učesnika ovogodišnje konferencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Na ulazu Kongresnog centra postavljen je ćup pun bedževa s logom Evropskog foruma Alpbah. Svi koji žele bedž mogu ga uzeti uz dobroboljni prilog, a prihod ove akcije biće predat Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Bosne i Hercegovine.

- Ovaj projekat nam je veoma bitan - istakao je Mark Miterhuber iz Kluba Alpbah Gornje Austrije.

Bivši stipendista Foruma Alpbah zajedno sa Markom Frikom iz Kluba Alpbah Forarlberga pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći.

- Mi smo iz privatnih i poslovnih razloga često na Balkanu, a Martin je čak studirao u Beogradu - objasnio je on povode za prikupljanje pomoći žrtvama poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Uz pomoć direktora Foruma Alpbah Filipa Narvala, oni su ideju realizovali i ističu da "svaki cent pomaže", ali da je poželjno da svako za bedž da najmanje pet evra.

Inače, Evropski forum Alpbah svake godine u ovo doba okuplja političare i eksperte iz raznih oblasti, od zdravlja, preko obrazovanja, do politike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.