NOĆAS DUŽI SPAVANJAC, ALI: Ne zaboravite da pomerite sat sa 03.00 na 02.00!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2014, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆAS DUŽI SPAVANJAC, ALI: Ne zaboravite da pomerite sat sa 03.00 na 02.00!

Pomeranje vremena se najčešće obavlja između subote i nedelje kako ne bi izazvalo veće probleme za radno stanovništvo

Letnje računanje vremena završava se u Srbiji noćas u tri sata posle ponoći, kada kazaljke na časovnicima treba pomeriti za jedan sat unazad, odnosno sa tri na dva sata ujutru, rečeno je Tanjugu u Direkciji za mere i dragocene metale.

Letnje računanje vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Srbiji počinje u poslednjoj nedelji marta, a završava se poslednje sedmice oktobra, na osnovu Zakona o računanju vremena, čiji je cilj ušteta električne energije i kod nas je uvedeno 27. marta 1983. godine.

Pomeranje vremena se u većini slučajeva obavlja u noći između subote i nedelje, da ne bi izazvalo veće probleme za radno stanovništvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Od danas zimsko računanje vremena

Izvor: Kurir, 26.Okt.2014, 09:45

Letnje računanje vremena u Srbiji počinje u poslednjoj nedelji marta, a završava se poslednje sedmice oktobra, na osnovu Zakona o računanju vremena...BEOGRAD - Letnje računanje vremena završeno je u Srbiji noćas u tri sata posle ponoći, kada je kazaljke na časovnicima trebalo pomeriti za jedan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.