Uzelac: Huligani ugrozili odnose između Srba i Hrvata

Izvor: Blic, 29.Jan.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzelac: Huligani ugrozili odnose između Srba i Hrvata

Nedavni napadi na hrvatske navijače i demoliranje automobila sa hrvatskim oznakama u Srbiji naneli su ozbiljnu štetu normalizaciji odnosa između Srba i Hrvata u Hrvatskoj, izjavio je funkcioner Samostalne srpske demokratske stranke i doskorašnji potpredsjednik Vlade Hrvatske Slobodan Uzelac.

"Sasvim je jasno da takvi incidenti ozbiljno štete normalizaciji odnosa između Hrvata i Srba u Hrvatskoj. Još je jasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da napadi huligana u Srbiji na hrvatske navijače više štete Srbima nego Hrvatima", rekao je Uzelac za nedjeljno izdanje novosadskog "Dnevnika".

Uzelac, profesor na zagrebačkom Univerzitetu, smatra da će biti veoma teško suzbiti huliganstva te vrste, kako u Srbiji, tako i u Hrvtaskoj.

"I posle preduzimanja odgovarajućih policijskih mera, donošenja pravosudnih presuda prema huliganima, uvek će ostajati deo njih kojima će manipulisati aktuelna politika u obe države. Pri tome, ne radi se samo o vladajućoj politici, nego još češće o opoziciji, koja pali vatru, a onda vladajuće koalicije proziva da nisu u stanju zavesti red", rekao je Uzelac.

Posle napada srpskih navijača na hrvatske navijače i njihove automobile tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Srbiji došlo je do napada na Srbe i njihovu imovinu u Hrvatskoj. Hrvatski huligani upali su u Klub srpske manjine u Splitu, kao i u prostorije vukovarskog SDSS-a, ali napadi nisu imali ozbiljnije posledice.

Povezane vesti: Ambasador Kuprešak: Hrvatska je spremna da reši sve što opterećuje odnose sa Srbijom Uzelac pozvao Srbe iz Hrvatske da izađu na izbore Jadranka Kosor progurala zakon kroz Sabor Kosor: Stvari sa Srbijom krenule na gore Vicepremijer Slobodan Uzelac: Razmišljam da odem iz hrvatske vlade

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.