Sve stariji u penziju u celom regionu

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Jul.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve stariji u penziju u celom regionu

Izmene i dopune Zakona o radu i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) stupile su na snagu 29. jula. Time se Srbija pridružila trendovima u regionu da se starosna granica za penziju polako podiže i da se žene izjednačavaju sa muškarcima. U Srbiji će se od januara 2015. na svakih šest meseci povećavati starosna granica za odlazak žena u penziju, da bi 2032. ona bila 65. godina, odnosno da bi se izjednačila sa uslovima za muškarce. Prema važećim zakonima u regionu najmladji u penziju mogu Slovenci.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Teško do prevremene penzije

Izvor: RTS, 30.Jul.2014, 00:29

Zakoni o radu i o penzijskom i invalidskom osiguranju stupili na snagu, što znači da će i muškarci i žene ići u penziju sa 65 godina života i 40 godina radnog staža. Tu granicu žene će postepeno dostići za 18 godina. ..Ono u čemu će već od 1. januara sledeće godine biti isti jesu penali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.