Stefanović: Srbija u Briselu nije priznala Kosovo

Izvor: Glas javnosti, 25.Feb.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Srbija u Briselu nije priznala Kosovo

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u pregorovima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da dogovorom u Briselu Srbija nije priznala Kosovo, niti će to ikada učiniti i istakao da je on potpuno u skladu sa ustavom i nacionalnim interesima Srbije.

"U potpunosti su očuvani suverenitet i ustav Srbije. Rezolucija 1244 (Saveta bezbednosti UN) dobila je još jednu međunarodnu potvrdu i osnažena je na međunarodnoj sceni. Postigli smo dobar rezultat za Srbiju i sačuvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smo Rezoluciju 1244", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je objasnio da će Pristinma u međunarodnim inicijativama biti zastupljena bez prejudiciranja elemenata državnosti kojih neće biti ni u simboličkom ni u suštinskom smislu.

"Oni će biti predstavljeni kao Kosovo sa fusnotom", rekao je šef pregovaračkog tima Beograda.

Stefanović je kazao da sumnja u stav Prištine i Vašingtona da će dogovor u Briselu dovesti do novih priznanja Kosova.

"Mišljenje Međunarodnog suda pravde koje se nalazi u fusnoti potvrdilo je da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali nije potvrdilo da su kosovski Albanci imali pravo na otcepljenje, ili da su to deklaracijom mogli da ostvare. Kosovo nije dobilo potvrdu da bude nezavisna država, ali je dobilo pravo da grupa ljudi može da donese nekakav dokument", rekao je Stefanović.

Srbija je priznala Kosovo kao republiku i to stoji u zakonu o PDV, gde je naglaseno da se PDV vraca kupcima sa mestom prebivalista na KiM ... Prema tome, vi (demokratska vlast od 2000-2012) ste samo potvrdili u Briselu ono sto ste odavno uradili !!!!!

Da li će delegacije Kosova* na regionalnim, međunarodnim skupovima isticati simbole svoje države?

Zašto se o tome ćuti, a ima i toga u sporazumu?

To znaci da je i Referendum koji su Srbi sproveli legalan, ili sa njih ne racuna u grupu ljudi?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.