Srbija neće priznati diplome iz Prištine

Izvor: Blic, 28.Okt.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće priznati diplome iz Prištine

Ministri Milan Marković i Žarko Obradović ponovili su danas da Srbija neće priznati diplome iz Prištine sa pečatom "Republike Kosova", istakavši da se to pitanje rešava u sklopu dijaloga Beograda i Prištine.

Ministar obrazovanja i nauke Obradović rekao je da je priznavanje diploma sa Kosova predmet razgovora u Briselu i dodao da se nada da će to pitanje biti rešeno.

"Ima nekoliko modela kako to pitanje može biti rešeno", rekao je Obradović novinarima ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << precizirajući o kakvim mogućnostima se radi.

Marković, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, takođe je rekao je da će jedna od tema dijaloga Beograda i Prištine biti i pitanje diploma.

"Nadam se da će doći do rešenja, pre svega da deca ne bi imala probleme", kazao je Marković koji je predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

On je podsetio da je postojalo kompromisno rešenje i da su diplome iz Prištine, koji su imale pečat Umnika bile priznavane u centralnoj Srbiji. "U međuvremenu su u Prištini odlučili da na diplome stave pečat 'Republike Kosovo' što mi jednostavno ne možemo da prihvatimo", rekao je Marković.

Marković i Obradović su danas u Bujanovcu prisustvovali otvaranju odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta na kome će studenti pohađati nastavu na srpskom i albanskom jeziku.

Predstavnici političkih partija Albanaca ponovo su tom prilikom zatražili da se reši problem priznavanja diploma i Prištine.

Povezane vesti: Zvonko Veselinović radi i s Haradinajem Kuper uskoro u Beogradu i Prištini Tahiri: Neophodan nastavak tehničkog dijaloga Za EU carina nije tema Jeremić: Većina članica SB ne podržava jednostranu akciju Prištine

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija neće priznati diplome iz Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2011

BUJANOVAC -..Ministri Milan Marković i Žarko Obradović ponovili su danas da Srbija neće priznati diplome iz Prištine sa pečatom "Republike Kosova", istakavši da se to pitanje rešava u sklopu dijaloga Beograda i Prištine...Ministar obrazovanja i nauke Obradović rekao je da je priznavanje diploma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.