Protiv 99,74 odsto

Izvor: BKTV News, 20.Feb.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv 99,74 odsto

Protiv prihvatanja kosovskih institucija izjasnilo se 99,74 odsto građana izašlih na referendum, koji je održan u četiri opštine severnog Kosova, saopštila je danas referendumska komisija kao konačne rezultate.
Član referendumske komisije zadužen za odnose sa javnošću, Ljubomir Radović izjavio je, na konferenciji za novinare u Zvečanu, da je od ukupno upisanih 35.500 građana na referendum izašlo 26.727 birača ili 75,29 odsto, javlja KiM radio.
'Protiv prihvatanja institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << takozvane Republike Kosovo, izjasnilo se 26. 525 glasača. Za prihvatanje kosovskih institucija glasalo je 69 građana iz četiri opštine sa severa Kosova, a 133 glasačka listića bila su nevažeća',
saopštio je Radović konačne rezultate referenduma.
Radović je rekao da su građani još jednom pokazali visok stepen jedinstva i da procenti iz tabela pokazuju kakvo je to jedinstvo, kao i da su još jednom potvrdili svoju potpunu opredeljenost za državu Srbiju i njene institucije.
Prema njegovim rečima, građani su na demokratski način anulirali sve neopravdane optužbe pojedinaca ili organizacija protiv održavanja referenduma.
On je dodao da organizatori referenduma nisu bili, niti su sada u sukobu sa Vladom Srbije, kao i da nisu protiv integracija Srbije u EU.
Skupštine opština će usvojiti izveštaje referendumske komisije, nakon čega će svaka skupština posebno, a onda i zajedno doneti stavove i zaključke.
Izvor: Fonet
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.