Predsednici opština sa KiM sa Tadićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednici opština sa KiM sa Tadićem

KOSOVSKA MITROVICA -

Predsednici opština sa severa Kosova otputovali su u Beograd, gde će se danas popodne sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Predsednici opština obavestiće ga o situaciji na severu Kosova, saznaje Tanjug.

I protekla, trinaesta noć bila je mirna, na barikadama u Rudaru, Zupču i Leposaviću tokom noći dežuraju uglavnom muškarci a zbog neizvesne i napete situacije na severu pokrajine, u Opštini Zvečan je odlučeno da radno vreme ugostiteljskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objekata bude do 19 sati.

Situacija bi se mogla oceniti kao neizvesna i napeta.

Dok su Srbi i dalje na barikadama na putevima koji vode prema Jarinju i Brnjaku, na severu Kosova njihovi politički predstavnici obavljaju konsultacije da li će i u kojoj formi prihvatiti Sporazum koji je Srbija postigla sa Kforom.

Predsednici Opština Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Zvečana Dragiša Milović, Zubinog Potoka Slaviša Ristić i Leposavića Branko Ninić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, obišli su tokom popodneva i prošle noći građane na barikadama, pitali ih za mišljenje koje će im biti dragoceno prilikom odlučivanja na zajedničkoj sednici SO kakva će biti sudbina Sporazuma o rešenju kriza na severu Kosova.

Na svim putnim pravcima, osim u Rudaru, gde je nemoguće brzo ukloniti blokade i zbog krsta koji je postavljen na sredinu puta , vozila Kfora koja za svoje baze na severu nose hranu i vodu, prolaze neometano i od početka primene tog dela dogovora nije bilo incidenata.

Tokom jučerašnjeg dana obavljeni su i razgovori šefa pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića sa predsednicima opština i prema šturim izjavama, nazire se pozitivno rešenje krize koja je na severu Kosova izbila posle jednostranog poteza Prištine da na administrativne prelaze Brnjak i Jarinje pošalje albanske carinike i policajce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak u Predsedništvu

Izvor: B92, 07.Avg.2011

Beograd -- Završen je sastanak predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika opština sa severa Kosova u zgradi Predsedništva Republike, koji je trajao tri sata...Još nema zvaničnih izjava o toku i zaključku razgovora...Predsednici opština, kako je ranije najvljeno, obavestiće Tadića o situaciji...

Nastavak na B92...

Srbi s Kosmeta na sastanku kod Tadića

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2011

I protekla, trinaesta noć bila je mirna, na barikadama u Rudaru, Zupču i Leposaviću tokom noći dežuraju uglavnom muškarci a zbog neizvesne i napete situacije na severu pokrajine, u Opštini Zvečan je odlučeno da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do 19 sati. Kako beogradski mediji saznaju,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Počeo sastanak Tadića i predsednika opština sa severa Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2011

KOSOVSKA MITROVICA -..Sastanak predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika opština sa severa Kosova počeo je danas nešto posle 18 sati u Beogradu u, zgradi Predsedništva Republike...Sastanku prisustvuju i predstavnici Vlade Srbije Borislav Stefanović i Goran Bogdanović...Predsednici opština,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.